18 Ιουλ 2008

"ΝΚΕ": Να υποψιαστώ???

...ένα ευγενέστατο mail μου ήρθε εχτές στα "ανεπιθύμητα", φαντάζομαι ότι δεν είμαι η μόνη... Από την Kapa research ήταν, και με παρότρυνε να απαντήσω σε μία σειρά ερωτήσεων πάνω στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.

Ενδιαφέρουσες οι ερωτήσεις, σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, και τις σχέσεις της με το διεθνές περιβάλλον.
Αλλά δύο λεπτομέρειες με ....προβλημάτισαν.

1. Από τις 40+ ερωτήσεις, ΚΑΜΙΑ δεν αναφερόταν στην αντιπολίτευση ή σε κάποιο από τα κόμματα που την αποτελούν. Μόνο να κρίνουμε το έργο της Κυβέρνησης ζητήθηκε, και μάλιστα με ερωτήσεις του τύπου "Σε ποιόν τομέα από τους παρακάτω έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτυχία της η Κυβέρνηση" και "Σε ποιόν την μεγαλύτερη αποτυχία". Οι τομείς-απαντήσεις που δίνονταν ήταν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ σε κάθε ερώτηση, και ΔΕΝ υπήρχε η δυνατότητα να προσθέσεις άλλον. Επίσης ΔΕΝ υπηρχε πουθενά η δυνατότητα να απαντήσεις "Ολα τα παραπάνω". (Γενικά πάντως ήταν λίγο ...γκρίζα η "απόχρωση" από τις ερωτήσεις, και μάλλον από τη μεριά του "κέντρου"....)

2. Πέρα απο τα περί έργου της Κυβέρνησης, υπήρχαν και 2 ερωτήσεις για αυτοτοποθέτηση στην κλίμακα "Αριστερά - Δεξιά" και πρόθεση ψήφου, καθώς και μία ερώτηση για την ψήφο στις τελευταίες εκλογές.
Οι μονες άλλες ερωτήσεις για κόμματα (δηλαδή ..."πρακτικού" τύπου) ήταν οι εξής, κάπου προς το τέλος του ερωτηματολογίου και αμέσως μετά την πρόθεση ψήφου(τις μεταφέρω με δικά μου λόγια):

α.
Τελευταία γίνεται λόγος για την ίδρυση Νέου Κόμματος Επιχειρηματιών, και έχουν αναφερθεί ονόματα όπως της Αγγελοπούλου, του Βγενόπουλου ...
Θεωρείτε ότι η προσφορά ενός τέτοιου κόμματος στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν:
(δυνατές απαντήσεις:
Θετική, μάλλον θετική, μάλλον αρνητική, αρνητική, ΔΓ/ΔΑ )

β. (αμέσως επόμενη ερώτηση)
Σε περίπτωση που ιδρυθεί το "Νέο Κόμμα Επιχειρηματιών", κι αν γίνονταν εκλογές, ποιό κόμμα θα ψηφίζατε???
(δυνατές απαντήσεις: όλα τα κόμματα, όπως στην πρόθεση ψήφου, αλλά στη δεύτερη -ή τρίτη- θέση το "Νέο Κόμμα Επιχειρηματιών"....)


Να σχολιάσω, να υποψιαστώ, ή είναι αυτονόητα όλα?????

2 σχόλια:

  1. @ stefan

    ...την ψιλλιάστηκα!!!

    Να σου πω, μου ηρθε και μενα μια απάντηση ...αυθόρμητη, αλλά είπα να την παραλείψω...

    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.