25 Αυγ 2008

Ο προπονητής.

Υποθετικό σενάριο...

Έχουμε, λέει, έναν προπονητή, τον οποίο και προσλαμβάνουμε να μας κάνει την ομάδα αστέρια, να πάρουμε το διαγαλαξιακό πρωτάθλημα...

Όλα τα "διαπιστευτήρια"του προπονητή είναι υπερρεαλιστικά!!! Έχει διατελέσει μέγας παίκτης, φοβερός και τρομερός, ποσοστό επιτυχίας στα τρίποντα 100% και δε συμμαζεύεται. Έχει ομαδικό πνεύμα, πίστη στις δυνατότητες των παικτών, έχει μεγαλώσει στα γήπεδα, έχει σηκώσει κι ως παίκτης το κύπελλο, ε, ωρα του είναι να κάτσει και στον πάγκο ως προπονητής... Κι είναι και παιδί σπαθί, καλοπροαίρετος και ειλικρινής...

Παίρνει λοιπόν την ομάδα από τον απελθόντα προηγούμενο που τους είχε κανει μεν πρωταθλητές, αλλα τους είχε βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, και δεν τον πήγαιναν μια, βγάζει έναν δυό που δεν τραβούσαν, βάζει κάτι καινούργια φυντανάκια δικά του, και τους παίρνει σε ένα ξενοδοχείο ως είθισται, να κάνουν ένα μήνα προπόνηση πριν την επόμενη εμφάνιση της ομάδας....

Τους λέει λοιπόν: "Παιδιά, ενήλικες είμαστε, θέλω να μου υποσχεθείτε ότι θα λειτουργείτε από δω και πέρα με γνώμονα το καλό της ομάδας... Δεν είμαστε να ξαναχάσουμε, εντάξει??"
"Εντάααααξει" του λένε τα καλόπαιδα, και γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους.

Κατα τη διάρκεια των προπονήσεων, τα παιδιά ενω ένας-ένας δείχνουν να ανταποκρίνονται, η ομάδα δεν "τραβάει"... Κι ο προπονητής προσπαθεί να φέρει το ομαδικό πνεύμα, να τους βάλει να συζητήσουν, να δοκιμάσουν διαφορετικές τεχνικές, να, να, να... Αλλά ενώ κάτι πάει να γίνει, τελικά οι επιδόσεις όλο και πέφτουν, αν και τα συστήματα του προπονητή δεν εχουν κάτι μεμπτό, φαινομενικά.

Η πραγματικότητα βέβαια, θα εξηγούσε τη φθίνουσα επίδοση των παικτών...
Βλέπετε, τα παιδιά μεταξύ τους έχουν θέματα προσωπικών ανταγωνισμών.
Στις προπονήσεις λοιπόν, βάζει ο ένας τρικλοποδιές στον άλλο, ρίχνουν φαγουρόσκονη στα παπούτσια των συμπαικτών τους, βάζουν σκονάκια στους φυσικούς χυμούς των διπλανών για να φανούν την άλλη μέρα οι ίδιοι καλύτεροι και να εξασφαλίσουν οτι δεν θα είναι στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα...

Επίσης, επειδή είναι ολοι λάτρες του ποδόγυρου, τα βράδια οι πιο πολλοί το σκάνε, και πάνε στα μπουζούκια, βρίσκουν τις κοπέλλες τους, πίνουν και καπνίζουν ότι βρούν μπροστά τους κάνοντας δημόσιες σχέσεις, και γυρίζουν στο ξενοδοχείο εγκαίρως, να μην τους τσακώσει κι ο καλόπιστος προπονητής, που κοιμάται προβληματισμένος μεν για το χάλι της ομάδας, όχι και υποψιασμένος όμως για την πραγματικότητα...

Την ώρα της προπόνησης, επειδή όλοι εχουν τη φωλιά τους λερωμένη, λιγότερο ή περισσότερο, όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, και γλυκομιλάνε στον προπονητή ορκιζόμενοι αιώνια πίστη και υποταγή, ραίνοντάς τον με κομπλιμέντα για τις μεθόδους του...
Κάποιοι παλιότεροι που τα πήραν στο κρανίο και πηγαν κατα καιρούς κάτι να βγάλουν στη φόρα διαμαρτυρόμενοι, τους εβγαλαν οι υπόλοιποι αναφανδόν "ψεύτες και κομπλεξικούς" επειδή "εχει περάσει η μπογιά τους"... Ο προπονητής θεώρησε ότι η παρουσία τους "χαλάει το team spirit" έτσι κιι αλλιώς, και η διακοπή συμβολαίου ήταν η βέλτιστη λύσις.

Το πρωτάθλημα αρχίζει, μ αυτά και μ αυτά. Από τους πρώτους αγώνες το φιάσκο ειναι ορατό. Οσο κι αν αλλάζει κάποιους παίκτες ο προπονητης όμως εντός σεζόν, το πράγμα ΔΕΝ αλλαζει, ούτε στις προπονήσεις, ουτε και στους αγώνες... Θα είναι θαύμα αν δεν πέσουν κατηγορία...
Κρίμα!!!!!

..............................................

Και ερωτώ. Άσχετα με το τι ουρλιάζουν κάποιοι αστοιχείωτοι οπαδοί στα παιχνίδια, εναντίον κάποιων παικτών και εναντίον του προπονητή.

Στο υποθετικό αυτο σενάριο, φταίει ή δεν φταίει ο -φέρελπις αρχικά- προπονητής???
Σε τί??? Τι πρέπει να αλλάξει από μέρους του για να πάρει η ομάδα τα πάνω της???

Αν ρωτήσουμε τους ίδιους τους ...παίκτες για το ποιός φταίει, τί θα πούν????
Οτι φταίει ο προπονητής, οτι φταίνε οι ίδιοι, ή οτι φταίνε οι κακοί οπαδοί, ο κακός πρόεδρος, ο καιρός, το μειωμένο ενδιαφέρον στο μπάσκετ τελευταία, ο Χατζηπετρής?????

Πώς μπορεί ο προπονητής να ενημερωθεί - και να πεισθεί- για το τι γίνεται πισω από την πλάτη του και πόσο στοιχίζει αυτό στην επίδοση της ομάδας συνολικά???

Ενας οπαδός που ξέρει την αλήθεια, όπως και οι περισσότεροι, μην πω όλοι, μια και τους βλέπουν στα μπουζούκια παραμονές αγώνα, τί να κάνει??? Πώς θα βρεί τον προπονητη να τον ειδοποιήσει???

Πού να πεί τον πόνο του, αν μη τι άλλο, τελοσπάντων???

24 σχόλια:

  1. Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό!!!
    Υπάρχουν πάντως κάποιες λύσεις...
    Μια απο αυτές είναι να κάνει εφόδους ο προπονητής στα δωμάτιά τους το βράδυ και να δει ποιοί ξενυχτάνε....
    Μια άλλη είναι να πάει στα μπουζούκια ο ίδιος και να τους πιάσει πάνω στη κρεπάλη
    Μια άλλη είναι να τους στερήσει σταδιακά όλα τα προνόμια και να τους ρίξει τις αποζημιώσεις(οικονομικές και ηθικές)
    Μια άλλη είναι όποιος του λέει τα καλούδια του στη προπόνηση να τον βάζει στον μπάγκο
    Μια άλλη είναι να διαλύσει την ομάδα και να βγάλει πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέα ταλέντα
    Και φυσικά η τελευταία είναι να βρίσκει εγκαίρως και κατά τακτά χρονικά διαστήματα τους οπαδούς (απ' όλες τις γκάμες)και να ρωτάει τη γνώμη τους.

    Φυσικά ο ίδιος θα πρέπει να έχει το ταλέντο να κάνει τα μειονεκτήματα των παικτών ...προτερήματα και να εμψυχώνει την ομάδα για την ιδιαιτερότητά της έτσι ώστε να γουστάρει να παίζει και να δίνει μπάλλα και στον διπλανό....ο ίδιος θα το αποδεικνύει αυτό με τη δική του συλλογικότητα που θα τον χαρακτηρίζει...εξάλλου αυτός δίνει εντολές...δεν χρειάζονται ανασφάλειες...:))Ας ζητάει, λοιπόν, και τη γνώμη τους την ώρα που πρέπει και στον τόπο που πρέπει...

    Οταν τα πράγματα ελέγχονται εγκαίρως και εκπληρώνονται οι στόχοι τότε μπορεί να είναι πιο γενναιόδωρος και χαλαρός...για λίγο...μιάς και οι αγώνες ΔΕΝ σταματάνε ούτε καν όταν πάρει το πρωτάθλημα...ίσως μάλιστα τότε να αρχίζουν γιατί η ευθύνη του νικητή είναι δυο φορές ευθύνη...:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ;-)))))

    εχμ... κάτι τέτοιες λύσεις θα πρότεινα κι εγώ....
    αλλά απο το να τις πείς, μέχρι κα εισακουστούν... περνάνε οι σεζόν και φεύγουν...
    Και πάλι ο Ολυμπιακός θα το πάρει το πρωτάθλημα, και οι παίκτες μας - οπως και αρκετοί οπαδοί- θα τα ρίχνουν πάλι στον Κόκκαλη και στον παλιό τον δύστροπο τον προπονητη που τους χάλασε το "team spirit" του μπουζουκιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με λένε Άννα και είναι κομπλεξικιά.

    κάντε με χαλίφη στη θέση του χαλίφη.

    ειδικά τώρα που έδιωξε τον σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργο, χαρηκα που πέρασες... ειδες τι κανει το αυτοματο RSS εεε??? Βρισκεσαι να προβαλλεις αρθρα που δεν ...λένε τα καλουδια του προπονητη, απο τη μια στιγμη στην άλλη!!!!!

    Ελα, cool down, δε θα τιμωρηθεις... Ειμαστε δημοκρατικοι εμεις στο κομμα, και ξερουμε απο αναποδιες της τεχνολογιας!!!!!

    Χαλαρωσε όμως, καρφώνεσαι!!!!
    Εγω εξαλλου μιλάω για μένα, εσυ μιλάς και για τους ψηφοφόρους σου...
    Λιγο ηρεμα λοιπόν, και με σεβασμο στο χωρο και τη συγκυρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μμμ, είδες τι ζημιά μου έκανες με το rss ε; με κατάστρεψες:)
    τώρα πρέπει να πάω τρέχοντας και να το σβήσω ε;

    Σοβαρά τώρα: elate, οι απόψεις σου δεν πρόκειται να μου αλλάξουν γνώμη για το άτομό σου.

    Ελπίζω να ισχύει και το αντίστροφο.

    Υπόσχομαι να είμαι ήρεμος αφού μου το ζητάς:) Συγνώμη αν θεωρείς ότι δεν σεβάστηκα τον χώρο, δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση.

    Αλλά αποκλείεται να χαλαρώσω όσο κουβεντιάζουμε για τον αφαλό μας. Είναι πια η ώρα να βγούμε έξω και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

    Ελπίζω να μην θεωρείς κακό που έχω ψηφοφόρους.

    Έχουμε γίνει σαν κάτι ζευγάρια που δεν παίρνουν διαζύγιο για το καλό των παιδιών τους και όλη την ώρα ασχολούνται με τους καυγάδες τους και όχι με τα παιδιά τους. Δε λέει ρε γαμώτο...

    Φίλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είθισται σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό να απολύουν τον προπονητή , είτε φταίει είτε όχι.
    Τι και αν είναι ο καλύτερος;
    Μπορεί να μην ταιριάζει με τη χημεία της ομάδας στην συγκεκριμένη περίοδο.

    Υ.Γ. Μα, όλους μας άλλαξε αυτό το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο, αρκεί να καταλαβουμε οτι το να αποδιδουμε ευθύνες στο παρελθόν, ΔΕΝ ΕΧΕΙ αποδόσει. Κι οσο εντονα κι αν το κανουμε απο δω και στο εξης, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ στον αιωνα τον απαντα.
    Ο Καραμανλής ΔΕΝ εξελεγη επειδη εβριζε το Μητσοτακη απο το πρωι ως το βράδυ.
    Κι ουτε κανενας άλλος, ποτέ.

    Οσο για τις "παραφορές", ε, στο γραπτο λόγο καλο ειναι να προσέχουμε...

    Νικο...
    Λες εεεε???
    Μπά, εγω πριν το καλοκαίρι άλλαξα...
    Επαθα μια αλλεργια στις ...πατάτες λόγω υπερκατανάλωσης, δεν ειχε το αντιισταμινικο αποτέλεσμα και δεν την πρόλαβα.
    Ε, και τωρα ειναι εμφανής...
    ;-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. elate, μπορούμε να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία και να δούμε το μέλλον;

    αν φωνάζουμε για τις πατάτες μας μόνο δεν βγαίνει τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα ο δικος μου ο προπονητης ξεκιναει νεα σεζον... για το παρον μιλάω... ειδες να μιλαω για το παρελθον εγω???

    Εννοεις να μην μιλαμε σαν να πηγαινει κατι στραβα στο παρον, αλλα σαν να πηγαινουν ολα τελεια????

    Και πρωταθλημα γιατι δεν παίρνουμε, αν ολα πανε αψογα??? Φταίει ο Κοκκαλης???

    Το να λες "ο προπονητης δεν ειναι αρκετα αυστηρος με τους παικτες, και ειδοποιηστε τον οτι το "λογω τιμης" καταργηθηκε" ειναι κακο??? Το να λες οτι "ΔΕΝ φτανει να ειναι ο προπονητης καλος αλλα πρεπει να καταλαβαινει οτι οι παικτες του ΔΕΝ ειναι", αποτελει "ομφαλοσκοπηση"???

    Εχεις δει τι λενε για τον ιδιο προπονητη αλλου??? Οπαδοι της ομαδας και καλα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. elate δεν είπα ότι είναι κακό κάτι.
    καλό είναι να λέγονται όλα.

    This said, λέω ότι κακό είναι να μην λέγεται τίποτα που να έχει επήχηση σε ανθρώπους πέρα από εμάς.

    καλή η εσωστρέφεια, καλές οι παρατηρήσεις, αλλά η γη γυρίζει χωρίς εμάς. και δεν γυρίζει γύρο από εμάς.

    Αλλά μιας και γυρνάμε στα μέσα μας, δεν δέχομαι ότι ο ΓΑΠ κάνει μόνο πατάτες. Δεν δέχομαι ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε ΜΚΟ επειδή πήγε στην Ηλεία. δεν δέχομαι ότι φταίει ο ΓΑΠ που το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει.

    Το έχω πει και το ξαναλέω: όποιον και να είχε το ΠΑΣΟΚ αρχηγό ίδια θα ήταν τα αποτελέσματα. Ο κόσμος μας έχει βαρεθεί, ναι. μας έχει συνδέσει με την siemens, ναι. Υπάρχει υπονόμευση, ναι. Υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές, ναι. Το Mega περιμένει στη γωνία να γιγαντώσει κάθε φράση που μπορεί να παρερμηνευτεί, ναι.

    Υπάρχουν άνθρωποι που με αφορμή τον ΓΑΠ κάνουν ζημιά, ναι. Υπάρχουν άστοχες πρωτοβουλίες, ναι.

    Τι βαραίνει λοιπόν περισσότερο και δεν κερδίζουμε; Εν τέλει, πρέπει να κερδίσουμε με ξένες πλάτες ή με τις δικές μας;

    Και σίγουρα όσο η συζήτησή μας είναι αυτή, δεν θα κερδίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χμμμ... πάντως για το οτι εγώ άλλα λέω, αλλά όποιος έχει τη μυγα μυγιάζεται, σιγουρα ΔΕΝ φταιει ο ΓΑΠ...

    ΑΝ νομιζεις οτι οταν εγω δεν ξαναπαω στα ΜακΝτοναλντς επειδη εχουν μερικές αντιπαθεστατες υπαλληλους φάτσα κάρτα, τη ζημια την παθαινει μονο η ...υπάλληλος, κανεις λάθος.

    Ο Μακντόναλντ την παθαινει τη ζημιά περισσότερο, κι οχι η υπάλληλος.

    Εκτος αν της κάνω αναφορά.

    Εγω παω να κανω την περιβόητη "αναφορά", και ακούω τα εξής, τηρουμένων των αναλογιών:
    "μα τι λεεεεεεες???? στοχος ειναι να φαμε τα Γκουντυς!!!!!! τα μπιφτέκια μας είναι φοβερααααααα!!!!! κι εσυ ασχολεισαι με τις δικες μας υπαλλήλους???? πράκτορας του Φώλια είσαι???? Κομπλεξικιά!!!"

    Αντε συννενοήσου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. :)

    αν και το παράδειγμα είναι ατυχές, τα goodys είνια πολύ καλύτερα από τα Macdonalds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ξέρω.
    Και συμπαθώ περισσότερο τις υπαλλήλους τους, γι αυτο και το ..διαστρέβλωσα.
    Εξάλλου ο Φωλιας ειναι Φώλιας, ο,τι μπιφτέκια κι αν κανει.
    Σιγα μην αγωνιστω να του φέρω πελατεία, ασχολουμενη με τις τυχον αντιπαθητικιές του υπαλλήλους...

    Δεν σφάξανε...

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα,

    πρώτη φορά εδώ.

    Θα μιλήσω για ποδόσφαιρό ;)

    Όταν η ομάδα δεν τραβάει δεν φταίει μόνο ο προπονητής.

    Τι πρέπει να κάνει:
    Νά πάρει στις μεταγραφικές περιόδους νέα ταλέντα , αλλά Έλληνες παίκτες,που έχουν μεγαλώσει στις αλάνες της περιφέρειας της Ελλάδας, και όχι στα προπονητικά camp της Ευρώπης και της Αμερικής.

    Παίκτες που βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, που τα δίνουν όλα γιατί βράζει το αίμα τους.
    Παίκτες που παίζουν και για τους οπαδούς και σε κάθε γκόλ ανεβαίνουν στα κάγκελα να το πανηγυρίσουν ή στην αποτυχία χειροκροτάνε για την παρουσία του κόσμου.

    Που θα τους βρεί αυτούς τους παίκτες?

    Με κατάλληλους scouter που θα "αμολήσει" σε όλη την Ελλάδα, scouter όμως που δεν θα θέλουν να γίνουν προπονητές στη θέση του προπονητή, αλλά έχουν αντιληφθεί το ρόλο τους στο οργανόγραμμα της ομάδας.

    Σε έπρηξα, συνήθως δεν μιλάω τόσο :)

    Ααα, και φέτος το πρωτάθλημα είναι του Παναθηναικού να ξέρεις, μετά από πολλά χρόνια ;)

    Φεύγω πάω γήπεδο, είσοδο στους ομίλους έχει σήμερα, ένα ένα τα βήματα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @matrix: έτσι.

    με μια συμπλήρωση: όποιος δεν βάζει τα πόδια στη φωτιά να φύγει. τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Γιώργος

    Τα παιδιά αυτά θα τα βάλλουν τα πόδια στη φωτιά, γιατί έτσι έχουν μάθει.

    Γιατί στην 11αδα της ομάδας της επαρχίας ή του σχολείου ή του πανεπιστημίου τους, παίζουνε και διακρίνονται χωρίς να έχουν μπαμπά πρωην παίκτη, ή θείο στο ΔΣ του σωματείου, ή κοπέλα που ο αδερφός της είναι αθλητικοδημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ....μόνο που έχω μια ένσταση...

    ΔΕΝ με νοιάζει σε ΚΑΝΕΝΑ επάγγελμα ή λειτούργημα τι δουλειά έκανε ο πατέρας, η μητέρα η θεία ή ο μπατζανάκης κάποιου. Όπως δεν απορρίπτω δασκάλους, ελαιοχρωματιστές ή γιατρούς επειδή ακολούθησαν το επάγγελμα των γονιών τους, ή επειδή ο θείος τους έχει την τοπική εφημερίδα και τοους βάζει να γράφουν σχετικά ρεπορτάζ, αυτο-διαφημιζόμενοι επί αμοιβή, όσο κι αν μου ξυνίζει, έτσι δεν απορρίπτω και ...ποδοσφαιριστές.

    Αρκεί να είναι καλοί στη δουλειά τους, ηθικοί, πρότυπα για τους οπαδούς και τους μελλοντικούς παίκτες...

    ;-))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Αυτοδιαφημιζόμενοι επί αμοιβή" :)

    Καλό αυτό , θα το κρατήσω.

    Ναι συμφωνώ εν μέρει με την ένσταση, με τον τρόπο που τη θέτεις, για το ποδοσφαιρο (... ;) ) όμως (που είναι το θέμα μας) , δεν είναι ακριβώς όπως και στα επαγγέλματα που περιγράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ...ίσως. Ισως πάλι να είναι ακόμα πιό οφθαλμοφανές πότε κάποιος που "δουλεύει δημοσίως" (κι όχι που "δουλεύει το δημόσιο") αξίζει το μισθό του και πότε όχι.
    Άρα είναι ευκολότερο να ....εντοπιστεί και να εκπαραθυρωθεί..

    Ενώ ένας γιατρός πχ, μπορεί να περάσει μια ζωή και να μην (τυχει να) κάνει το λάθος που θα του κοστίσει την καριέρα του, και να μην ενδιαφέρεται και κανένας πόσα κότερα έχει, και ποιοι μπαίνουν σ αυτα.

    Στους ...ποδοσφαιριστές όμως ΚΑΙ αυτα μετράνε. Και ουδεν κρυπτον υπο τον ήλιον, τελικά.
    Δεν μπορείς να κοροιδεύεις πολλούς για πολύ καιρο, που λέει και ο Λινκολν... (οχι το αμαξι, ο πολιτικός)
    Αρα μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα μας κοροιδεψουν.

    Αρκεόι να ΘΕΛΟΥΜΕ να το δούμε (α), και να ειμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κατι γι αυτο (β).

    Πχ να μην τους ξαναψηφίσουμε ...ποδοσφαιριστές της χρονιάς επειδή έχουν ωραία μούτρα/ ωραία γκόνεμα/ φωτογένεια/ μας στέλνει αυτόγραφα με τη σέσουλα ο PR τους/ κάθονται κα φωτογραφίζονται μαζί μας/ παίζουν ξύλο με τους αντιπάλους σαν "παιδιά του λαού- αισθηματίες" που είναι, κλπ κλπ κλπ....

    :-))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μια χαρά σε βρίσκω σε γνώσεις από ποδοόσφαιρο.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...thx...

    κάποτε το παρακολουθούσα από κοντά, αλλά τώρα μου φέρνει ολίγον σε ...ανακατωσούρα, οπότε απλώς το ...σχολιάζω.

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα
    ωραίος ο συλλογισμός σου, αλλά μια ομάδα δεν αποτελείται μόνο από προπονητή και παίχτες.
    Υπάρχει ακόμα και ένας πρόεδρος (ή πρόεδρας) συνήθως κομπλεξικό άτομο, που δεν έχει κλωτσίσει ποτέ του μπάλα, αλλά τώρα που τα κονόμισε, αγόρασε την ομόδα, για να μπορεί να παίζει ποδοσφαιράκι με αληθινούς παίχτες.
    Αυτός λοιπόν ο πρόεδρος, επιλέγει τον προπονητή, ο οποίος εκτός των προσόντων που απαρίθμισες, θα πρέπει να ακούει και τη γνώμη του, στη σύνθεση και στην τεχνική της ομάδος (ψιλοδουλάρας δηλαδή).
    Μετά από όλα αυτά, η πτώση της ομάδας είναι θέμα χρόνου...
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γειά σου Στέλιο!!!

    Σωστά όλα αυτά που λές για το ποδόσφαιρο, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα την αντιστοιχία με το προκείμενο!!!! Κάτι λείπει!!!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.