29 Αυγ 2008

ΝΔ: η φόρμουλα για τα ζόρικα.....

Ζήτημα πρώτο:

Αποτελεί ή δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο το θρήσκευμα???
Το ΠΑΣΟΚ, δια του πρωθυπουργού του, λέει "ΝΑΙ" - άρα θα πρέπει να μην αναγράφεται στις ταυτότητες των Ελλήνων... Όπως δεν αναγράφεται και η αγαπημένη ομάδα, το αγαπημένο κανάλι, η σεξουαλικη προτίμηση, ο πολιτικός αυτο-προσδιορισμός...
Και γίνεται του συλλαλητηρίου....
Η Εκκλησία με τη ΝΔ και τα λοιπά προοδευτικά στοιχεία του μεσαίου-κεντρώου χώρου (που ουδόλως δεν εκμεταλλεύονται το θέμα για άγραν ψήφων), με τη στήριξη και του κυρίου Καραμανλή και της κας Παζαϊτη (συζύγου του), λένε το εξής:
Να διαλέγουμε αν θα αναγράφεται.
Ελεύθερα και απροκατάληπτα. Η επιλογή είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη σε καθεστώς Δημοκρατίας.

Όσοι είναι καλοί χριστιανοί θα το αναγράφουν, κι όσοι είναι αντίθρησκοι/αιρετικοί ή άθεοι, είναι ελεύθεροι να κάνουν ο τι θέλουν.
Ο Σημίτης όμως, για την Ιστορία, παραβλέπει το πολιτικό κόστος εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, τους συνδέει άπαντες με Ανταρκτική, και οι νέες ταυτότητες κυκλοφορούν...

Ζήτημα δεύτερο:

Αποτελεί ή δεν αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητας του καθένα το επίθετο με το οποίο γεννιέται??? Είναι ή δεν είναι δικαίωμά του να το κρατήσει όσο και όπως θέλει???
Ο Αντρέας λέει "ΝΑΙ". Και απαγορεύει, ο παλιο-φασίστας, στις γυναίκες να παίρνουν το επίθετο του συζύγου τους μετα το γάμο. Δεν σε μεταβιβάζουν κυρία μου, απλώς παντρεύεσαι. Αν δεν σου αρέσει το επίθετό σου, μπορείς να το αλλάξεις, όπως μπορεί ο κάθε πολίτης, αρσενικός ή θηλυκος.
Η ΝΔ τριάντα χρόνια μετά, σε συνεννόηση με τις πρεσβείες του Ιράν και του Αφγανιστάν, λέει: "Να διαλέγουν τί θα κάνουν με το επίθετο, πριν το γάμο."
Ελεύθερα και απροκατάληπτα. Η επιλογή είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη σε καθεστώς Δημοκρατίας.
Όσες είναι ερωτευμένες με τον άνδρα τους και αναγνωρίζουν τη σημασία του να έχουν όλοι σε μια οικογένεια το ίδιο επίθετο (του πατέρα) και αγαπάνε τα παιδιά τους και δεν το παίζουν τσαούσες, θα το αλλάζουν, κι όσες είναι απ αυτές τις αξύριστες χωρίς σουτιέν, είναι ελεύθερες να κάνουν ο τι θέλουν.


Ζήτημα τρίτο:

Το να διδάσκονται τα θρησκευτικά στο (υποχρεωτικό για 9 χρόνια) σχολείο, επί 10 σχολικές χρονιές, χώρια οι "εκκλησιασμοί" και οι θρησκευτικές αργίες/παρελάσεις κλπ, συνάδει ή δεν συνάδει με την "ανεξιθρησκία" που ...εξυπονοείται στο Ελληνικό Σύνταγμα???
Με εγκύκλιο που εστάλη στην Α'βαθμια και Β' βάθμια εκπαίδευση, η απάντηση στο ερώτημα δεν δίδεται, δίδεται όμως η λύση, στο πρότυπο της γνωστής πλέον φόρμουλας....
Οι γονείς θα διαλέγουν αν τα παιδάκια τους θα διδάσκονται τα θρησκευτικά ή όχι.
Ελεύθερα και απροκατάληπτα. Η επιλογή είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη σε καθεστώς Δημοκρατίας.
Όσοι είναι καλοί ελληνορθόδοξοι πολίτες και πιστεύουν εις μιαν Αγιαν καθολικήν (!!) και αποστολικήν (ορθόδοξον) Εκκλησίαν, θα τα βάζουν να τα διδάσκονται τα χρησιμότατα Θρησκευτικά.
Όσοι είναι τόσο πορωμένοι με έννοιες όπως "προσωπικά δεδομένα" και άλλες μπούρδες, στην πραγματικότητα όμως για να καλύψουν την αθεΐα τους και την έλλειψη σεβασμού στα θεία και στους ένδοξους (πρόσφατους) προγόνους μας, και δεν τους πολυνοιάζει αν το παιδάκι τους (αναλόγως Διευθυντή και ερμηνείας του Κανονισμού) δεν θα μπορεί να κρατήσει τη σημαία μεθαύριο ή ακόμα και να βρει δουλειά, είναι ελεύθεροι να κάνουν ο,τι θέλουν.

Η ΝΔ του Κ. Καραμανλή υπήρξε -τουλάχιστον σ' αυτό- ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΗ απο την αρχή, και συνεπής στις αρχές της...

"Το δικαίωμα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ είναι αναφαίρετο, συνταγματικά κατοχυρωμένο", σουλέει η ΝΔ....

Για δικαίωμα του σκεπτόμενου πολίτη στον ΜΗ ΕΜΠΑΙΓΜΟ
, όμως, ΔΕΝ γίνεται αναφορά στο Σύνταγμα.... Οπότε εναπόκειται στην εκάστοτε Κυβέρνηση...

Το να διαλέγουμε βέβαια Κυβέρνηση κάθε 4 χρόνια, είναι δικαίωμά μας.... Αυτό προβλέπεται στο Σύνταγμα...

Ας προσέχαμε λοιπόν.

2 σχόλια:

  1. Μία μόνο διαφωνία στο ποστ. Λες "Το ΠΑΣΟΚ μέσω του Πρωθυπουργού..." και θυμίζω ότι μόνο μέρος του ΠΑΣΟΚ στήριξε αυτή την (πραγματική) μεταρρύθμιση και ανέλαβε το πολιτικό κόστος. Γιταί θυμάμαι κάποιους να λένε ότι για τέτοια σοβαρα (!!!) θέματα θα πρέπει να συζητάμε με την εκκλησία.

    Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω με τον Καραμανλή σε ένα πράγμα. "Το δικαίωμα της επιλογής είναι αναφαίρετο δικαίωμα..." επομένως την επιλογή ο ελληνικός λαός την έκανε. Θα δούμε στην επόμενη αν άλλαξε γνώμη ή...

    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός!!!
    Και σε αυτούς ακριβώς αναφέρομαι μιλώντας για "τα λοιπά προοδευτικά στοιχεία του μεσαίου-κεντρώου χώρου (που ουδόλως δεν εκμεταλλεύονται το θέμα για άγραν ψήφων)"...

    ..κάποιοι δε ..."πρασινοφρουροί", μέσα στο γενικό ειδικό μένος τους για τον ακατανόμαστο πρώην πρωθυπουργό, και τώρα ακομα να τους ρωτησεις, θέλουν "προαιρετική αναγραφή"...

    ...είπα να μην το πιάσω, γιατι είναι κοκκινο πανί (μεταξύ μας),
    όμως εγώ κι αν συμφωνώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.