28 Ιαν 2009

Καταγεγραμμένες ζημίες και ρητορικές ερωτήσεις.

"Στη Ν.Δ. θα πρέπει να θυμηθούν πότε το ΠΑΣΟΚ πήρε την κάτω βόλτα: το 1996, όταν διέρρηξε οριστικά τη σχέση με τους αγρότες που είχε χτίσει με μαεστρία επί δύο δεκαετίες ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η χαριστική βολή μάλιστα δόθηκε όταν η Αστυνομία με ένα πράγματι πονηρό σχέδιο ξεφούσκωσε νύχτα τα λάστιχα από τα τρακτέρ για ανοίξουν οι δρόμοι."
(Γιάννης Πολίτης, ΝΕΑ, 28/01/09, εδώ)

...ωχ... Τέτοια ζημιά δηλαδή???

Μας περιμένουν ακόμα άλλα 8 χρόνια κυβέρνησης Καραμανλή, δηλαδή κατακόρυφη άνοδος δημοτικότητας, περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της και νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές???
Τόση ζημία ακριβώς κατέγραψε και το ΠΑΣΟΚ, μετά την "οριστική διάρρηξη" και την συνεπακόλουθη "κάτω βόλτα" του 1996...

Το 'λεγα εγώ... όσο "κακό" κάνουν στη ΝΔ οι τρακτερωτοί, μόνο ο Επαναστατικός Αγώνας και τα "πολιτικά του αιτήματα" μπορούσε να της κάνει....


EDIT:

κι ένα υποθετικό ερώτημα προς τον κύριο Γιάννη Πολίτη - ή όποιον άλλο προτίθεται να απαντήσει- αν βέβαια μιλάει σοβαρά και δεν μας κάνει πλάκα:

Εάν έφτιαχνες πχ κεραμικά, και σου έλεγαν από ένα μεγάααλο μαγαζί, για κάποιο καιρό και για τον χ-ψ λόγο:

“Κυρ-Γιάννη μου, όσο και να είναι χάλια τα κεραμικά σου, όσο κι αν δεν είναι εμφανίσιμα, όσο κι αν έχουν μέσα αμίαντο, εγώ, επειδή θέλω τη στήριξη των κεραμιστών, θα σου δίνω, ως “Notos Galleries” όσα λεφτά δεν βγάζεις από το μη πούλημα των πιατακίων και των τασιών στο μαγαζί μου.”

Εσύ έτριβες τα χέρια σου, και πολλοί άλλοι επίσης, και όλο και περισσότεροι άρχιζαν να φτιάχνουν κεραμικά κατ' αυτόν τον τρόπο, αφού χασούρα δεν θα είχαν, ποτέ των ποτών, ο Notos είναι εδώ.

Και μετά, ξαφνικά, το Notos Galleries σου έλεγε:
“Ξέρεις κάτι κυρ-Γιάννη μου, no money no honey, από δω και πέρα θα πρέπει να κοιτάξεις να βελτιώσεις τα κεραμικά σου, ή να αρχίσεις να φτιάχνεις με πηλό κάτι άλλο που έχει πέραση, πχ κεραμίδια, διότι δεν μπορώ πλέον να σε στηρίζω ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, για τους χ-ψ λόγους.”

…εσύ, επειδή σου παραβιάζουν το …κεκτημένο σου, θα βγεις να διαδηλώσεις, και να κλείσεις ο τι μπορείς.
Ίσως και να αρχίσεις να πετάς κεραμικά σ' όποιον περάσει από μπροστά σου.

ΕΓΩ όμως, που είμαι επίσης προμηθευτής στο Notos, και ΔΕΝ μου "αποζημιώνουν" τα ντεμοντέ μου, χάλια μου χαλιά, αλλά αναγκάζομαι να τα βελτιώσω, με κόπο και βάσανα - ή τελικά να φτιάχνω κιλίμια για να επιβιώσω...
Ή που εργάζομαι στο Notos, και παίρνουν λεφτά από το ΜΙΣΘΟ μου, για να μπορείς εσύ να ΜΗ φτιάχνεις κεραμικά της προκοπής χωρίς χασούρα...
Ή που απλά περνάω το δρόμο και τρώω το κεραμικό -που εσύ πετάς διαμαρτυρόμενος- στο κεφάλι..
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΩ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ????

ΓΙΑΤΙ????

Δεν πας να δείς αν έρχομαι????

8 σχόλια:

  1. Τι γραφει αυτος ο Πολιτης;

    Ασυναρτησιες εντελως!!!


    Αν βεβαια εχουμε ακομα 8 χρονια Καραμανλη (αν και δεν το βλεπω, μαλλον θα βαρεθει και θα την κανει), τοτε κλαφτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...κοιτα, το Αλσχάιμερ μερικές φορές εμφανίζεται και σε νεαρότερες ηλικίες...

    Καλησπέρα πέρα για πέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χρειάζεται να πω οτι συμφωνώ, το έκανα στο μπλογκ του Αντώνη οταν αφησες εκει ενα σχόλιο.
    Οι αγρότες "εκδικήθηκαν" το "κακό" ΠΑΣΟΚ που τους ξεφούσκωσε τα λάστιχα.
    Εγω το βρήκα πολυ αστείο.
    Δεν εχουν χιούμορ όμως, η πλάκα που ήξεραν να μας κάνουν οι αγρότες ηταν να ψηφίσουν ΝΔ μπας και πάρουν λεφτά και βλέπουμε και αμα δεν πάρουν θα κλείνανε πάλι τους δρόμους.
    Παρακαλώ να μας κάνουν τη χάρη να φύγουν απο τα μπλόκα γιατι το εξευτέλισαν τελείως.
    Κατεβάζουν τους εαυτούς τους στα μάτια του κόσμου, όσους πίστευαν δηλαδη σε αυτούς. Αφου ουτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν ο ενας τον άλλο.
    Το πάνε απο δω το πάνε απο κει ετσι ωστε να καταλήγουν στο οτι τα μπλόκα ειναι μονόδρομος.
    Ωραία λογική.

    Συγνώμη αν βγηκα απο το θέμα λιγάκι, δεν θέλω να πάω σε "αγροτικά" μπλογκς επειδη οι αντιφάσεις που διαβάζω εκει ειναι το κάτι άλλο, δεν βγάζω νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεβαίως το συχνό κλείσιμο των Αθηναϊκών δρόμων θα ήταν σίγουρα ένα καλό παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως στους πολέμους υπάρχουν αίτια, αφορμές και προφάσεις ,έτσι και το 96 ένας άτυχος χειρισμός έγινε η αφορμή να οξυνθούν οι σχέσεις Πασοκ και αγροτών τα αίτια είναι άλλα πιο σοβαρά και δυστυχώς δισεπίλυτα αν λάβουμε υπόψη τις ικανότητες των Ελλήνων πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα...

    Ο εν λόγω δημοσιογράφος, ομού με τον άλλον συντοπίτη του (Αρκάδες) άλλαζε τα γαλάζια και πράσινα πολιτικά στρατόπεδα (ως παρατρεχάμενος και ένθερμος και ουχί απλός οπαδός) ωσάν υποκάμισα. Με γνώμονα πάντοτε ποιός θα ήταν στην εξουσία.

    Το επεισόδιο μάλιστα με τα λαστιχα αντί να με εντυπωσιάσει, μου προκάλεσε μάλλον θλίψη, τόσο για τον συγγραφέα όσο και για το που νομίζει ότι απευθύνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Niikiplos....

    Eνας πολιτικος φίλος μου τον εχει βαφτίσει "η φιλιππινεζα της ******" δεν λεω ποιάς... Μιας πολιτικού, τελοσπάντων.... Και θαρρω πως έχει δίκιο.

    @ Elevoros...

    O Σημιτης στο βιβλίο του λέει
    "-Οι επιδοτησεις δυστυχως οδηγουν στον εφησυχασμο, και τελικα στη μη ανταγωνιστικοτητα.
    -Η κυβερνηση ΔΕΝ επροκειτο να ανταποκριθει σε απειλες. Μετα τα καρφιά, οι δρόμοι ανοιξαν. Και δεν ξανακλεισαν για πολυ καιρο. Και οι αγροτες πηραν τα νομιμα."
    Η κατι τετοιο...

    Δεν συμφωνεις με αυτα?
    Ελλαδα, εξαλλου, ΔΕΝ ειναι μονο οι αγροτες. Και δεν ειναι ουτε η φτωχοτερη μεριδα του πληθυσμου, ουτε η λιγοτερο στηριγμενη απο κρατος και ΕΕ.
    Ολη η Ευρωπη τους ταιζει, και τους δικους μας και τους Γαλλους και τους Ισπανους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.