24 Αυγ 2008

Λυπάμαι...

Λυπάμαι που βλέπω πράσινες, σοσιαλιστικές πισίνες. Ακόμα μου φαίνεται βαρύ.

Λυπάμαι που κάποιοι πικραμένοι Πασόκοι λένε τη λέξη "bloggers" περίπου όπως εμείς λέμε τη φράση "Παλαιό Πασόκ". Τουλάχιστον εμείς ξέρουμε τί λέμε.

Λυπάμαι που κάποιοι ασχολούνται με τα ρουσφέτια των απέναντι, επειδή ξέρουν εκ των προτέρων ότι κανένας δεν θα ασχοληθεί με τα δικά τους. Πολλή σιγουριά, κάτι μυρίζει...

Λυπάμαι που για να μας μάθουν, πρέπει να μάθουμε πρώτα εμείς να χαμογελάμε σ' εκείνους που θέλουμε να μουντζώσουμε... Αλλιώς, nada...

Λυπάμαι που οι επικεφαλής κάνουν τις ερωτήσεις και δίνουν και τις απαντήσεις ταυτοχρόνως, υπεύθυνοι για όλα, αλλά υπόλογοι για τίποτα... Δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις, κάτι ξεχάσαμε στην πορεία....

Λυπάμαι που είμαστε μέσα στο Πασοκ μια μεγάλη ευτυχισμένη υπερ-προστατευτική "φαμίλια", ως επί το πλείστον. Νόμιζα ότι απλά θέλαμε να κάνουμε καλό στον τόπο.

Λυπάμαι για το μεσαιωνικό καθεστώς τσιφλικιού που επικρατεί. Κι ας αλλάξουν πεντακόσια ονόματα οι Τοπικές Οργανώσεις...

Λυπάμαι για τη χαμένη γενιά των σαραντάρηδων... Δεν θα μάθουμε ποτέ τί θα έκαναν...

Λυπάμαι για τη γενιά που "δασκαλεύτηκε" και ξεπέρασε τους δασκάλους της... Τους τριαντάρηδες "παλαιοπασόκους"...

Λυπάμαι που ακούω τη λέξη "αξιοκρατία" από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε να τη γράψουν. Και απελπίζομαι.

Λυπάμαι περισσότερο, Γιώργο, που νόμισα ότι θα τα άλλαζες όλα αυτά. Ότι ήσουν με τους "άλλους" συνειδητά.

Δεν ξέρω πια αν υπάρχει η επίγνωση, η διάθεση, η τόλμη.

Λυπάμαι.

18 σχόλια:

  1. Τι έπαθες πάλι;
    Τι σε έκανε να γράψεις όλα αυτά τα "λυπάμαι";
    Κάτσε, γιατί αρχίζω κι εγώ να λυπάμαι και να τα παίρνω στο κρανίο που ΟΛΟΙ θέλουμε να γίνουν ΟΛΑ όπως ΕΜΕΙΣ θέλουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριάννα, ...εξέφρασες ακριβώς όλα όσα φαίνονται, λέγονται και, κυρίως, γίνονται και συζητιώνται για το ΠΑΣΟΚ μέσα στην κοινωνία. Ενα ΠΑΣΟΚ που δεν 'ζυμώνει' θέσεις, δεν έχει στόχο και δεν πείθει νέους αλλά και μεσήλικες οτι έχει αλλάξει κι ότι πράγματι θα θέλει να σταθεί δίπλα στον Πολίτη. Πώς, άραγε, να το κάνει αυτό όταν τα πρόσωπα που λανσάρονται απο τοπική σε τοπική και απο συμβούλιο σε συμβούλιο είναι ακριβώς τα ίδια που εδώ και πολλά χρόναι είναι καθεστηκυία τάξη; Με ποιό πρόσωπο θα πείσει την κοινωνία; Μήπως με παλαιόκουμμουνιστικούς μηχανισμούς όπως ο ξύλινος και απόμακρος λόγος των μεγαλοστελεχών του, μήπως με τις φιέστες που στοιχίζουν την ίδια ώρα που ο κόσμος στενάζει, μήπως με τις αρπαχτές επισκέψεις σε λαικές αγορές με εππαγγελματίες της πολιτικής που κοντεύουν να πάρουν σύνταξη και γραφικούς γραμματείς, μήπως με ανθρώπους τρίτης γενιάς που έχουν μείνει στην εποχή του Ανδρέα, μήπως με τις αφίσσες που κυκλοφορούν στο μνημόσυνο λές κι αυτό είναι μόνο που αναθαρρεύει το ηθικό και τις νέες γενιές, με εκλογές μαιμούδες, με στελέχη που φωνασκούν ενάντια στη ΝΔ αλλά παράλληλα μετράνε κουκιά, με γενναιοδωρίες χωρίς συνέχεια κι αντίκρυσμα, με νέα στελέχη που κάηκαν όμορφα μέσα στον κομματικό μηχανισμό που τους κατάπιε;

    Λοιπόν αρκετά πανικοβληθήκαμε...περιμένοντας. Ηλθε η ώρα να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...γιατί ότι κι αν έγινε κάποιοι έχουν ακόμα και μια συνείδηση να προστατέψουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Kρόγια...

    λέω καμία ανακρίβεια βρε Γιώργο????
    Προς τί το "πάρσιμο στο κρανίο"????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ tractatus

    χμμμμ..... κάτι χασμουριέται στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...
    Αμα το πολυδείς το έργο,
    τελικά ουτε καν νευριάζεις...
    Απλά βαριέσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί το πάρσιμο στο κρανίο. Γιατί με έχει κουράσει η γκρίνια και ακόμη περισσότερο η δημόσια γκρίνια.
    Θα περίμενα από στελέχη ή έστω ανθρώπους πολύ κοντά στο ΠΑΣΟΚ να διοχετεύουν την ενέργειά τους κατά της δεξιάς και όχι κατά του ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτό κάνετε. Αν πιστεύετε ότι κάνετε καλό στο ΠΑΣΟΚ με την κριτική σας και με το ύφος του απογοητευμένου, κάνετε μεγάλο λάθος.
    Η κριτική να γίνεται μέσα στα όργανα. Θέλεις να παλαίψεις; Μπες εκεί και φάε τα μουστάκια σου.
    Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται!!! Είναι κυβέρνηση ο Καραμανλής, τα έχει κάνει όλα ΣΚΑΤΑ και εμείς ασχολούμαστε ΑΚΟΜΗ με τα εσωκομματικά μας!!!
    Έλεος!
    Διοχετεύστε το αυτό ρε παιδιά προς την σωστή κατεύθυνση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να σας πω. Να κάνουμε εσάς αρχηγούς του κόμματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο... δεν διαφωνω κατα βάσει... Αλλά εκει είναι λίγο διαφορετικά απ οτι έχω καταλαβει...

    Στα περισσότερα μέρη ξέρεις, ΔΕΝ Σ ΑΦΗΝΟΥΝ ν ασχοληθείς... ΔΕΝ εχεις τη δυνατότητα... ΜΟΝΟ αν εχεις τρια καράβια εξωκομματικούς πάσης φύσεως να στηρίξουν σε εσωκομματικές.
    Σε όλα τα στρατόπεδα, όχι μόνο στου ΓΑΠ, βέβαια.

    Και επαναλαμβάνω.
    Η δεν υπαρχει η επιγνωση ωστε να ληφθεί μέριμνα, που αν εσυ δεν την έχεις, είναι δικαιολογημένο, μια και ο χωρος ευθύνης σου είναι η Ξανθη. Για άλλους όμως ΔΕΝ αιναι ΜΟΝΟ η Ξάνθη, αλλά όλη η Ελλάδα...

    Η δεν υπάρχει η διάθεση, εδώ εμείς βαρεθήκαμε...

    Η δεν υπηρξε η τόλμη, και όπου "καθάρισαν" οι κατα τόπους Κρόγιες, έχει καλώς, όπου δεν έτυχε η δεν την πάλεψαν μέχρι τέλους, ΔΕΝ πειράζει, πάμε γι άλλα... Ας κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε, πως δεν καταλαβαίνουμε, παρα να συγκρουστούμε με το νικηφόρο κατεστημένο, ασχέτως μέσων...

    Αρα δεν είναι επιτεύξιμα αυτά που προτείνεις, αυτομάτως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως να σας το πω: Είναι σαν να ζεις σε μια τετραμελή οικογένεια η οποία έχει έναν κοινό στόχο και προσπαθούν να τον πετύχουν ο καθένας με την δική του μεθοδολογία, αλλά επειδή δεν σου αρέσει ο τρόπος του αδερφού σου, τινάζεις όλο το σπίτι στον αέρα!

    Είναι και παραείναι επιτεύξιμα.

    1) Κοιτάμε μόνο τα κατά τόπους. Εκεί που ζούμε. Δεν με νοιάζει τι θα κάνει το κεντρικό ΠΑΣΟΚ. Ας κόψει τον κώλο του.

    2) Παλεύεις και με τα κατεστημένα και με τις παλαιοκομματικές λειτουργίες αλλά εσωκομματικά. Αλλά αν δεν τα καταφέρεις ή βαρεθείς, σταμάτα να ασχολήσε!

    3) Δεν θέλεις ούτε καν να κάνεις αντιπολίτευση στην Δεξιά; Ε, ασχολήσου με το περιβάλλον ρε Μαριάννα. Με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τον εθελοντισμό.

    Μη τινάζεις στον αέρα ολόκληρη οικογένεια, γιατί αυτό δείχνει εγωισμό.

    Τέλος πάντων.
    Τα πήρα πάλι Κυριακάτικα.
    Πάντως να ξέρεις, αν εγώ βαρεθώ και σταματήσω να ασχολούμαι με την πολιτική, θα γίνει γιατί θα έχω σιχαθεί όλη αυτή την εύκολη κριτική.
    Κατά 'κει με βλέπω. Θα την κάνω για καμιά εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα ή στην αιμοδοσία. Τουλάχιστον εκεί πιστεύω ότι υπάρχει περισσότερος αλτρουισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χμ.... Γιωργο αν "ετρωγα" απο κει θα το σκεφτόμουν, ισως, ωφελιμιστικα πάντα.

    Αν απλά πόνταρα σε κάτι, χωρίς προσδοκία για ίδια οφέλη, και αφού μου είχε στερήσει ΚΑΙ την ελπίδα, με τις πράξεις και παραλείψεις του, πανελλαδικά αλλά ΚΑΙ στον τόπο μου, τη ελπίδα που τόσο απλόχερα μου έδωσε, ΔΕΝ θα το βούλωνα. Όπως και δεν το βουλώνω.

    Κι αν είμαι παιδί πολιτικού, ακόμα χειρότερα.. Γιατί ξέρεις συγκρίνω εκ των έσω...

    Και η ασυνέπεια, και η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων φαντάζει ακόμα πιο ειρωνική, όταν εσυ και άλλοι έχετε ουρλιάξει εν μεσω συγκρούσεων και με απώλειες στην τελική: "ΝΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ".
    Και ειναι ασυγχώρητες, από ένα σημείο και μετα...

    ΠΟΥΝΤΟ που τα εννοει λοιπον βρε Γιωργο??? Από που βγαίνει το συμπέρασμα αυτο??? Από ποιές επιλογές στρατηγικων και ανθρώπων??? Εχεις δει ποιοι κάνουν κουμάντο στην ουσία, και ποιοι αποσύρθηκαν τελικα???
    Καλός ο μικρόκοσμος, όταν εκει βαινουν καλώς... Οταν δεν βαινουν καλώς, ε, δεν γινεται να κλεισεις τα μάτια, και να απαιτήσεις να τα κλεισουν κι οι άλλοι.

    Όσο για τις συστάσεις τύπου:
    "κανε οτι σου επιτρεπει το κατεστημενο, κι αν κουτουλησεις αποσυρσου",

    ...τίιιιι????????
    Μάλλον άλλο ήθελες να συστήσεις...

    Εξάλλου κι εσυ αν θυμάμαι καλά πρόσφατα που είπες οτι δεν θα ξαναανακατευτείς, ηταν τοσο τοπικοί όσο και "κεντρικοι" οι λόγοι που σε οδηγησαν σε εκεινη την αποφαση...
    Και δεν το τηρησες, και πολύ καλα εκανες και δεν το τηρησες, αυτο σημαινει επιμονη κι επιμονη...

    Αρα προς τι οι συμβουλες "αν κατι δεν σου βγαινει, παραιτησου κι ασχολησου με κατι άλλο"???? Σιγουρα κατι άλλο ήθελες να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά ρε Μαριάννα, μου φαίνεται ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς.
    Πάρ' το χαμπάρι ότι δεν είναι στην εξουσία ακόμη ο ΓΑΠ για να κάνει αυτά που θέλει.
    Είχαμε καλομάθει τόσα χρόνια στην εξουσία και μας κακοφαίνεται τώρα.
    Τι θέλεις να μας πεις δηλαδή; ότι ας πούμε ένας δήμαρχος δεν συμβιβάζεται εώς ότου καταφέρει κάποια πράγματα;
    Έλα ρε Μαριάννα.
    Όσο για εμένα, κεντρικοί ήταν οι λόγοι Μαριάννα. Και κεντρικά δεν ξανα ασχολούμαι. Κοιτάω τον τόπο μου και ξαναλέω ότι, αν κοιτάξουμε ο καθένας στον τόπο του να βάλει έστω και ένα λιθαράκι αντί να καθόμαστε να γκρινιάζουμε και να κριτικάρουμε τον ίδιο μας τον χώρο, θα δεις ποσο γρήγορα θα αλλάξουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυπάμαι που μετά απο όλα αυτά παραμένεις "Πασοκτζού" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιωργο, να μην τα ξαναλεω, το πολυ το κυριε ελεησον, το βαριεται κι ο παπας.

    Η που θα αλλαξουν ορισμενα ΠΡΟΣΩΠΑ, ωστε να μπορουν να προσφερουν καποιοι αποκλεισμενοι προς το παρον (οχι μονο η ...αφεντια μου, βεβαια) η να κατσουμε να αεροβατουμε ολοι μαζι, επειδη η Ξανθη δεν εχει προβλημα, η ετσι νομιζει, οτι μονη της ειναι κομμα...

    Αν νομιζεις οτι οι περι τον Προεδρο εχουν άπαντες τις καλυτερες και αλτρουιστικοτερες διαθεσεις για το ΠΑΣΟΚ, να μας το πεις, να ξερουμε κι εμεις τι να συζηταμε απο δω και περα...
    Αν νομιζεις οτι αυτο που χρειαζεται αυτος ο ανθρωπος, απο εκεινους που διατεινονται οτι τον στηριζουν, ειναι να του αποκρυπτουν τις διαπιστωσεις τους, μην τυχον και πληγωθει, ε, εγω δεν το πιστευω αυτο.
    Ο Μπαρακ ειπε "θελω αντιπροεδρο που να μη μου λεει ολο "ναι"...

    Νομιζω οτι και ο ΓΑΠ εχει ηδη αρκετους που του λενε ολο: "ναι, ολα τελεια, ολα βαινουν καλως, τι φανταστικες ιδεες που εχεις, προεδρε" , μετα γυριζουν και κανουν τα δικα τους εν κρυπτω και ελαφρα τη καρδια, και ειδες που εχουμε παει....

    @ Αναστασιο

    Χαρηκα για τη δημιουργικη μας συζητηση. Να σαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλος πάντων για να μην το κουράζουμε, ο ΓΑΠ θέλει γύρω του εκτός από ανθρώπους που δεν του λένε όλο ΝΑΙ, να έχει και ανθρώπους που να προσπαθούν συνέχεια και να μην απογοητεύονται από το πρώτο προσωπικό στραπάτσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι ειδικα απο το ιστολογιο φαίνεται η αλλαγή στη σκέψη μου, και ΔΕΝ ειναι προσωπικό, ούτε και στραπάτσο.
    Είναι πολιτικό, και είναι αδιέξοδο, κατα τη δική μου γνώμη.

    Το να λέω 15 λόγους, 15 στραβά που με κάνουν και μενα και άλλους να τραβιόμαστε λόγω "κουτουληματος", είναι ...προσωπικό???

    Ετσι είναι τα προσωπικά Γιώργο???

    Εχεις ακούσει ψηφοφορο να μην ψηφιζει ΠΑΣΟΚ επειδή του ΕΤΑΞΑΝ θεση/μεταθεση και ΔΕΝ του την έδωσαν???
    Οι αξιοκράτες της Τρικούπη???
    Που εχουν αναλάβει τη διαμεσολάβηση της αξιοκρατιας του Προεδρου στην Ελληνικη κοινωνία????

    Αμα ξανακουσεις λοιπόν, να του πεις "μα μη σε συνεπαιρνει ενα προσωπικο στραπάτσο!!!!".
    Γιατι αυτο ειναι το προσωπικο στραπάτσο, εξαιτίας πολιτικής ένδειας αφενος, και ανεντιμότητας και αφερεγγυοτητας αφετέρου.

    Στοιχεία που δεν εχει ο Πρόεδρος ούτε στο ελάχιστο, αλλα έχουν άλλοι, και, δυστυχως, κανει το ίδιο...

    Αυτο που κανω εγω δεν ειναι λόγω προσωπικού στραπάτσου, αλλά λόγω "βιτσιου". Μαζοχισμός λέγεται απ οσο ξέρω.
    Κι εσυ το εχεις, δεν το αναγνωρίζεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα χιουμοριστικό σχόλιο έκανα, προς τι η ειρωνεία :)? Επισκέπτομαι τη σελίδα γιατί τη βρίσκω ενδιαφέρουσα. Απλά θεωρώ ότι άνθρωποι αξιόλογοι, που δεν τους βόλεψε κανένα κόμμα, που έχουν κουραστεί στη ζωή τους για να πετύχουν κάτι, που νοιάζονται για το κοινό καλό, δε μπορεί να είναι προσκολλημένοι σε αυτό το δήθεν σοσιαλιστικό κόμμα. Και μιλάω για το ΠΑΣΟΚ μετά το 85 άντε μετά το 90 και όχι πριν. Το ΠΑΣΟΚ που κατάντησε ένα κόμμα με βολεμένα μεγαλοστελέχη, που κατοικούν στις βίλες, που μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και βγαίνουν πάμπλουτοι, που χώρισαν τις γυναίκες τους για να παντρευτούν τις γραμματείς τους. Και αυτό δεν είναι λαϊκισμός είναι η πραγματικότητα. Μιλάμε για ανθρώπους που έβγαλαν όλα τα συμπλέγματα τους στα γεράματα. Έστω και αυτά να τα θεωρεί κανείς μικροκομματικά ή και μικροαστικά δες τους νόμους που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 80 σε αντιδιαστολή με αυτούς του 90. Το 80 ψήφιζε νόμο που επέτρεπε στους εργαζόμενους να συνδικαλίζονται ελεύθερα. Τη δεκαετία του 90 έφτιαξε το Ν. περί ευθύνης Υπουργών, όπου υπουργοί και βουλευτές έχουν το ακαταλόγιστο. Αποψή μου είναι ότι αν δεν έχεις σκοπό να διορίσεις τα παιδιά σου στο δημόσιο, αν δεν προσβλέπεις σε κάποια μαϊμού επιδότηση κ.ο.κ. δεν μπορεί να είσαι ΠΑΣΟΚ σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kοιτα, τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνούσε με δημοσκοπήσεις, ούτε είχε πρωθυπουργό γιαλαντζί, για τους γάμους και τις χαρές μονάχα....
    Δεν κυβερνούσε βάσει του δόγματος "Αυτη τη φορα λέω αλήθεια βρεεεε, μα τον άγιο Χριστόφορο, ριξτη μου την ψηφο!!!!!" κι ουτε άλλα έταζε κι άλλα έκανε, κι άλλα ελεγε εντός Ελλάδας κι άλλα εκτός, για ψήφους, ΣΤΕΓΝΑ.

    Ε, και το Κράτος Δικαίου δεν το είχε καταργήσει όπως η ΝΔ(καθε αλλο), δεν τό έστειλε στο Πεκινο μαζι με τη φλόγα, οσο κι αν προσπαθούμε να τα βγάλουμε καρμπόν όλα, και τα ΜΜΕ σιγοντάρουν τον κουλ Αλέκσις, τον Ψιλοστόμαχος Θοδωρής και τον αξιότιμο κύριο Πρωτοβουλία.....

    Επίσης δεν κυνήγησε ποτέ κανέναν ανεβαίνοντας στην εξουσία, απλά το 81 ε, το παράκαναν με τους διορισμούς και τις μεταθέσεις κλπ, κι ακόμα την πληρώνουμε. Στο σκαμνί πάντως δεν έκατσε κανεναν να τον εκδικηθεί που του πήρε τις ψηφους.

    Επίσης δεν ουρλιάζει τιποτε λαικίστικο όποτε του λείβονται κανενα δυο ψηφαλάκια. ΑΝ τυχον το κάνουν ορισμένοι, υπάρχουν άτομα στο χώρο που τους την "πεφτουν" γιατι τέτοια δεν τα ανέχονται αδιαμαρτύρητα, εχοντας αλλεργια στους εθνολαικισμούς...

    Τέλος, προτιμώ πάντα μου κόμματα που χορεύουν μεσα στο χορό, και δεν βαταλαλούν διάφορα ανεφάρμοστα οξω απ αυτον...
    ....Είναι η ανάποδη οψη στα εξαιρετικα - αποστομωτικά- επιχειρήματα "Τι Παπαγος τι Πλαστήρας", και "ΟΧΙ στο δικομματισμό"....


    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

    ΥΓ1:

    ..επίσης, αν θυμάμαι καλά, όταν το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε τον νόμο Πεπονη με τον ΑΣΕΠ, κάτι καλόπαιδα που ολο διαμαρτύρονται, ηταν απ'έξω και βαρούσαν τα παιδιά για να μην δωσουν εξετάσεις... Να μην εφαρμοστεί ο ΑΣΕΠ ως... άδικος. (!!!)

    Τα ιδια παιδάκια τώρα, με την άλωση του ΑΣΕΠ μαζί με του Κράτους Δικαίου γενικότερα απο την κυβερνησάρα μας της ΝΔ (αυτοί κυβερνάνε, από το 2004) το εχουν κάνει ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ.

    Ουτε μια καθιστη στο Συνταγμα δεν εχουν κάνει.

    Δεν φαντάζομαι να μην το έχεις υπ'οψιν σου εεεεε??? Ουτε να εισαι απο αυτούς, βέβαια. Ξέρεις τους "αριστερους". Εντός εισαγωγικών. Οι εκτός εισαγωγικών ειναι είδος υπο εξαφάνιση... Μονάχους Μονάχους.

    Συνήθως οι εντός εισαγωγικών διεκδικούν τη συμπερίληψή τους στους εκτός εισαγωγικών πάνω στην 1000 BMW τους μέσα στο ατσαλάκωτο D&G τους, αλλά εγώ προσωπικά τους έχω συνδέσει με Κάιρο.

    ΥΓ2: Ειδες, δημιουργικότερη δεν είναι η συζήτηση????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι πράγματι είναι δημιουργικότερη η συζήτηση, αρκεί να βρίσκεις το χρόνο.

    Προσωπικά είμαι ανένταχτος αριστερός. (με εισαγωγικά αν το θες). Δεν προσκολλούμαι σε κανένα κόμμα, γιατί κανένα δε με εκφράζει απόλυτα. Αλλά δε μπορώ να βάλω στο ίδιο τσουβάλι το(ν) ΣΥΝ και το ΚΚΕ, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Όμως με την αποχή δε λύνεις κανένα πρόβλημα, αλλά αφήνεις τα λαμόγια να αλωνίζουν. Συνεπώς πρέπει να διαλέξεις από αυτά τα κόμματα που έχεις, τι να κάνουμε? Πιστεύω ότι αν το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα τερματίσει, όπως έγινε και το 80 όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, σίγουρα για καμιά 10αριά χρόνια θα είμαστε καλύτερα (μέχρι να δημιουργηθεί νέο κατεστημένο). Το πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα πιστεύω ότι δεν είναι μόνο οι πολιτικές (αριστερές δεξιές κλπ.). Το πρόβλημα είναι η ελιτ που έχει δημιουργηθεί, η καθεστηκυία τάξη, η οποία προσπαθεί λυσσαλέα να διατηρηθεί το status quo το οποίο και τους βολεύει. Τόσο απλά. Και όταν λέω κατεστημένο εννοώ από τους ολιγάρχες πολιτικούς, μέχρι την εκκλησία, μεγαλοδικαστές, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλοδημοσιογράφους κλπ. Όλους αυτούς που τους βολεύει το ελληνικό μπάχαλο. Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι των 500 ευρώ (προγράμματα stage) και των 700 ευρω του ιδιωτικού τομέα. Οι έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν τα παίρνουν και ζουν με 1.200 Ευρω. Οι μικρό ελεύθεροι επαγγελματίες, τους οποίους θα ξανατιμωρήσει ο Αλογοσκούφης μειώνοντας το αφορολόγητο.
    Δεν περιμένω από το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τίποτα. Ποιος να το αλλάξει ο Λοβέρδος, ο Βενιζέλος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Ευθυμίου??? Τον ΓΑΠ τον εκτιμούσα, δεν το κρύβω. Πιστεύω ότι έχει καλές προθέσεις σε κάποια ζητήματα, αλλά με τέτοιο περίγυρο, χωρίς να έχει τολμήσει καν να καθαρίσει το κόμμα από τα λαμόγια και με συνθήματα του τύπου «έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ» (μόνο αυτό δεν έχει πει ακόμα) δεν πιστεύω ότι μπορεί να κυβερνήσει σοβαρά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...συμφωνω... Αλλά το "εξω απο το Νατο" δεν το ειπε ο ΓΑΠ, ποτέ. Στην εξωτερική πολιτική καλά την πάει τη μπάλα, με εξαίρεση τα δημοψηφίσματα, που δεν είναι για χόρταση κατα τη γνώμη μου, μια και τα "μεταξωτά βρακιά" ξέρεις τί θέλουν, και οι Έλληνες δεν είμαστε και πολύ .."επιδέξιοι"... Προς το παρόν.
    Άμα γίνουμε, έχει καλώς. Μέχρι να γίνουμε όμως, προτιμώ να μη σκίζουμε αβέρτα μεταξωτά βρακιά που θα τα πληρώνουν τα παιδιά μας, μόνο για να ...μάθουμε από τα λάθη μας.

    ..όσο για τα υπόλοιπα που λές περί ...περίγυρου, μου φέρνουν στο νου έναν γνωστο μου ..."προπονητή".

    ;-)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.