16 Σεπ 2008

Ξημερώνει και βραδιάζει πάντα στον ίδιο(?) το σκοπό???

ΣΥΝ: διαφωνίες για τη νέα «Αυγή*»

Του Γιαννη Γουλιελμου

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα εξελισσόταν μέχρι αργά χθες βράδυ η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εφημερίδας «Αυγή».
Πολλοί έκαναν λόγο για «πόλεμο χαρακωμάτων» μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας, καθώς, όπως έγινε γνωστό, μέρος της μειοψηφίας, κάνοντας χρήση του νομικού πλαισίου, προετίθετο να μπλοκάρει τη διαδικασία εκλογής του νέου Δ.Σ. της «Αυγής» αναβάλλοντας τη Γενική Συνέλευση για αργότερα. Από πλευράς πλειοψηφίας, γινόταν η εκτίμηση πως επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα και το μόνο που επιδιώκει η μειοψηφία είναι να κερδίσει χρόνο μεταθέτοντας την εκλογή για αργότερα.
Νωρίτερα η Π.Γ. του ΣΥΝ είχε εγκρίνει με 10 ψήφους υπέρ και 5 κατά την πρόταση αναφορικά με την εκλογή του νέου Δ.Σ. της «Αυγής». Η αρχική άποψη της μειοψηφίας ότι μέσω των προωθούμενων αλλαγών επιχειρείται η μετατροπή της εφημερίδας σε κομματικό όργανο φάνηκε να υποχωρεί, καθώς η επιλογή των προσώπων που θα συγκροτήσουν το νέο Δ.Σ. κρίθηκε από όλους απολύτως εξισορροπητική.
Σύμφωνα με την πρόταση, πρόεδρος στο νέο Δ.Σ. αναμένεται να είναι ο δημοσιογράφος Αρ. Μανωλάκος και αντιπρόεδρος ο νυν πρόεδρος της Αυγής Γ. Σταθάκης. Στο Δ.Σ. συμμετέχει και ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο οποίος αναμένεται να συνδράμει συνολικά στη νέα εφημερίδα ως σύμβουλος έκδοσης. Διευθυντής της «Αυγής» θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο δημοσιογράφος Χρ. Κάσδαγλης και επικεφαλής του ραδιοφώνου «Κόκκινο» ο δημοσιογράφος Γ. Ανανδρανιστάκης. Το υπόλοιπο Δ.Σ. αποτελείται από τον πρώην διευθυντή της εφημερίδας Δ. Αλεξόπουλο, τον δημοσιογράφο Δ. Στούμπο, τον καθηγητή Χρ. Βερναρδάκη, την καθηγήτρια Σία Αναγνωστοπούλου και τον Στ. Μαυροειδή από τους εργαζομένους.
Σημειώνεται πως από χθες προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ και νέα πολιτική συνιστώσα, οι «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας».


πηγή: Καθημερινή, 16-09-2008.





ευχαριστώ το φίλο μου το Βαγγέλη για τα λινκ της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.