13 Φεβ 2008

Ανοιχτη Επιστολή προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,

βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι μερικά από όσα έχουν γραφτεί
για το ΠΑΣΟΚ, τον Πρόεδρό του αλλά και εσάς,
σε διάφορα blogs ανώνυμων και επώνυμων υποστηρικτών σας
κατά τη διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος την 11η Νοεμβρίου.

Το πρόβλημα είναι ότι τα συγκεκριμένα έχουν δημοσιευτεί
τις τελευταίες δύο εβδομάδες,
πολύ μετά την 11η Νοεμβρίου δηλαδή.

Αν λοιπόν δεν έχετε γνώση του φαινομένου,
κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε.

Αν θεωρείτε ότι το περιεχόμενό τους και οι εκφράσεις τους συνάδουν με
τη δική σας εγγύηση της ενότητας του κινήματος,
ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε.

Αν δεν μπορείτε να τους υποδείξετε τη σωστή ενωτική στάση
και το «δέον γράφειν και εκφράζεσθαι»
για την προώθηση της ενότητας του κόμματος,

αν δεν είναι δυνατόν να χαλιναγωγήσετε τον ενθουσιασμό τους
και την ενδεχόμενη πικρία τους
για το αποτέλεσμα της εσωκομματικής εκλογής,

τουλάχιστον ΒΟΗΘΗΣΤΕ τους να εμπεδώσουν,
με την επιρροή που τους ασκείτε
και με τη δύναμη του λόγου που διαθέτετε,

ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
που υπαγορεύουν την αναγνώριση και αποδοχή
των όποιων αποτελεσμάτων της αναμέτρησης στην οποία συμμετέχουμε,
καθώς και τη στοίχιση πίσω από όποιον μπροστάρη η κάλπη υποδείξει,
αν βέβαια θέλουμε να θεωρούμαστε
καλοπροαίρετοι, φερέγγυοι και, πάνω απ’ όλα, Δημοκράτες.

Εναλλακτικά, εμείς οι υπόλοιποι bloggers,
που στόχο έχουμε το ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ,
θα εκτιμούσαμε πολύ να μας διευκρινίσετε
πού η στάση τους αυτή αποσκοπεί
στις παρούσες συγκυρίες,
ποιόν εξυπηρετεί,
και με ποιόν τρόπο συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος,
την οποία, εσείς προσωπικά, πρόθυμα εγγυάστε.



"ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ"

"Νέος υπαίτιος εφευρέθηκε για τα χάλια του Κινήματος, μετά τα ΜΜΕ και την εσωκομματική αντιπολίτευση.
Είναι πρωτοφανές ένα ολόκληρο κόμμα να διαλύεται μόνο και μόνο για να στηρίξουν κάποιοι την πασιφανέστατα ανίκανη ηγεσία του."

"Ίσως μετά από τέσσερα χρόνια ακόμα να δηλώνει και κομουνιστής ή αντιεξουσιαστής.
Α,ναί μωρέ το ξέχασα, δήλωσε και αντιεξουσιαστής πρόσφατα.
Μπράβο ρε Γιώργο, αυτό που μου αρέσει σε σένα είναι που έχεις σταθερές απόψεις.
Την λέξη χαμαιλέοντας την έχεις ακούσει;"

"Όλοι κατανοούν πλέον ότι τα πράγματα οδεύουν ταχύτατα προς το χειρότερο.
Όλοι κατανοούν πλέον ότι τον Νοέμβρη χάθηκε μιά τεράστια ευκαιρία ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό που δεν κατάλαβαν και δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν οι σφουγκοκολάριοι του ΓΑΠ είναι ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει τον ίδιο πότε θα μάθει, πότε θα αλλάξει, πότε θα ωριμάσει."

"Στις 11 Φεβρουαρίου κλείνουμε όλοι τις τηλεοράσεις μας». Την προηγούμενη εβδομάδα οι μπλόγκερ τα είχαν βάλει με το επίμαχο DVD, αυτή την εβδομάδα σειρά έχει η τηλεόραση. Την επόμενη εβδομάδα, οι μπλόγκερ θα μας καλέσουν να κλείσουμε το θερμοσίφωνα και ακολουθούν οι καφετιέρες, τα καλοριφέρ και τα πετρογκάζ."

"Στην Βουλή χθές ο ΓΑΠ έκανε για πρώτη φορά επίκαιρη ερώτηση προς τον Καραμανλή που αφορούσε την πιθανή ένταξη στον σχεδιασμό της ΔΕΗ μονάδων λιθάνθρακα.
Κι αντί να τον στριμώξει, αναγκάστηκε να βάλει την ουρά στα σκέλια..."

"politis-gr"

"Ελα ρε Μαρία .Ποιός άλλος από εμάς . Εάν φυσικά κάνουμε το λάθος και του δώσουμε ποτέ Πρωθυπουργία .
Καταλαβες Μαρακι .ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ .
Χίλιες φορές τον Αλέξη παρά τον Γιωργάκη"

"ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ - ΠΑΣΟΚ"

"Σύνδεσμοι
* ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ τον Ευ. Βενιζέλο
* ΨΗΦΙΣΤΕ για το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ"

"Από τον ίδιο δικτυακό τόπο του κ. Παπανδρέου βλέπουμε ότι είναι ο αγαπημένος των εκδοτικών συγκροτημάτων, στα οποία τώρα επιτίθεται.
Αρκεί ένα «κλικ» στη επιλογή «Συνεντεύξεις» και εκεί θα δείτε το πόσο τον φροντίζουν τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Συναγωνισμός εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφώνων, τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και ξένων Μέσων για να του προσφέρουν βήμα και να παρουσιάσουν τις απόψεις του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου (όπως τον αποκαλούν για να του δώσουν το απαραίτητο κύρος)."

"Με τέτοιες δηλώσεις - μάλλον με τέτοια αυτογκόλ - δεν χρειάζεται να ...δράσει κανείς κακοπροαίρετος. Ο Πρόεδρος φροντίζει να αυτοϋπονομεύεται μιλώντας για το «πάπλωμα» στο οποίο και ο ίδιος ξάπλωνε και με το οποίο ο ίδιος σκεπαζόταν."

"03/09/1974"

"Ο Γ.Παπανδρέου προβαίνει ,πέρα απο τις ρεβανσιστικές και ελεγχόμενες τοποθετήσεις στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις επί δηλώσεων , κατεβατά ολόκληρα,που δημοσιεύονται στο portal του ΠΑΣΟΚ, και που κανένας απο την βάση τα διαβάζει.
Αλλωστε ποιός θα κάτσει τώρα μετά την δουλειά του να διαβάζει τα κατεβατά του Γ.Παπανδρέου που για τους περισσότερους αποτελούν φιλοσοφίες χωρίς πρακτικό περιεχόμενο?"

"Εδώ και Τώρα Ρήξη με το Σύστημα της Πολιτικής Διαφθοράς!!
Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει την κατρακύλα στις δημοσκοπήσεις με τέτοια ταχύτητα που σε λιγό καιρό η ηγετική ομάδα του θα ψάχνει να βρεί την πόρτα γιά να φύγει.
Ομώς επειδή τις συνέπειες της πολιτικής πρακτικής που ακολουθεί σήμερα ο Γ.Παπανδρέου θα τις πληρώσουν ακριβά όλοι οι Ελληνες είναι αναγκαία πλέον η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος."

"Πρόσκληση για την Ομιλία του Ε.Βενιζέλου (7-2-08/19.00) στην Παλιά Βουλή"

"SCRIPTA MANENT"

"Το ΠΑΣΟΚ, ως λαϊκό κίνημα, πρέπει να βγει στην πρωτοπορία και να μη δίνει την εικόνα σούπας. Γιατί, φίλες και φίλοι, μέχρι στιγμής, εδώ και τέσσερα χρόνια, μία σούπα βλέπουμε..."

"Περί πολιτικής"

"Κύριε Παπανδρέου,
Καταλάβετε επιτέλους τι πάτε να κάνετε.
Μην παρασύρεστε απ' το γεγονός ότι είστε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και κάνετε επιπόλαιες κινήσεις όπως π.χ. να διαγράψετε πολύτιμα στελέχη για την παράταξη που έχουν προσφέρει πολλά και είναι διατεθειμένα να προσφέρουν ακόμα περισσότερα"

."Με άλλα λόγια, ξαφνικά, χάρη στον Βενιζέλο άρχισα να ασχολούμαι με τα πολιτικά προβλήματα της χώρας μου και μαζί μου και άλλοι συνομήλικοι μου. Έχει τον τρόπο να σε αφυπνίζει από τον λήθαργο της αδιαφορίας και της πνευματικής κενότητας που έχουμε πέσει όλοι στη σημερινή εποχή και κυρίως οι νέοι. Αυτό είναι που χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά άλλωστε. Ελπίδα και προοπτικές για ένα καλύτερο κράτος.
Τελικά όμως ο Βενιζέλος δεν κέρδισε τη μάχη και τώρα είναι αναγκασμένος να σιωπά. Ο μόνος που είχε να πει κάτι σοβαρό σ’ αυτόν τον τόπο και δεν μπορεί να μιλήσει!"

"Ειλικρινά πάντως, λυπάμαι που ένας τέτοιος σπάνιος άνθρωπος, στις μέρες μας, στερείται, κατ' αυτόν τον τρόπο, των δικαιωμάτων του να πει τη γνώμη του και να συνεισφέρει στο ΠΑΣΟΚ, επειδή κάποιος Γ. Παπανδρέου που τυχαίνει να είναι γιος του Α. Παπανδρέου, δεν τον "πάει"!"

"Παρρησία"

"Ν όπως Νέβερ
Σε γεύμα με οικοδεσπότη τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρακάθησε χθες ο ιδιοκτήτης της Microsoft, Μπιλ Γκέϊτς. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ανακοίνωσε στον κ. Παπανδρέου ότι αποχωρεί από τη διοίκηση της εταιρίας του, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το «Ίδρυμα Γκέϊτς» και τις πολυσχιδείς φιλανθρωπικές δραστηριότητες του.(...)
Σε ανάμνηση της συνάντησης τους ο Γ. Παπανδρέου έκανε δώρο στον αμερικανό μεγιστάνα το ροζ ακαθορίστου ταυτότητος αντικείμενο που φαίνεται στη φωτογραφία. Ανταποδίδοντας ο Μ. Γκέϊτς έδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το beta-version του νέου ομιλούντος software που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει εντός του 2008, ενός πολλά υποσχόμενου προϊόντος προ- ορισμένου να βοηθήσει άτομα με σοβαρές δυσκολίες στον προφορικό λόγο."

"RocKFor"

"Για το μόνο που πραγματικά φταίτε είναι που δώσατε δαχτυλίδι στον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στον άνθρωπο που του ζητούσαν να τα αλλάξει όλα. Και μπερδεμένος από την μυστήρια λαική επιταγή, τα άλλαξε όλα προς το χειρότερο. Σε σημείο που να μου έρχεται όλο και πιο συχνά στο μυαλό ένα χιουμοριστικό σύνθημα νεολαίων "Σημίτη, προχώρα, άλλαξε τον τώρα..."

"Θα επιχειρήσουμε και έναν απολογισμό των πεπραγμένων του σημερινού προέδρου. Έναν απολογισμό που αν ο ίδιος είχε κάνει, θα τον είχε ωθήσει σήμερα σε αξιόλογες ενασχολήσεις.. Πιθανότατα θα προετοιμαζόταν για την ποδηλασία στην ολυμπιάδα του Πεκίνου, ή θα συμπαραστεκόταν μαζικά στον εξεγερμένο σοσιαλιστικό λαό της Καμπότζης... Και όπως όλοι οι μεγάλοι αριστεροί ηγέτες (βλ. Κάστρο), θα είχε μαζί του το επιτελείο του.. Με κομαντάτε Τσε Τζουμάκα, με προπαγανδιστή τον Αθανασάκοφ και επτελάρχη την Μαριλίζα πιθανότατα μια νέα ημέρα θα ανέτειλε για τον λαό της Καμπότζης..Πώς είπατε; Στην Ελλάδα είμαστε...."

"ΑΛΗΘΕΙΕΣ"

"Ο Βαγγέλης Βενιζέλος για άλλη μια φορά δείχνει πόσο λεβέντης είναι. Αποδεικνύει εμπράκτως ότι είναι εγγυητής της ενότητας και προτάσσει το καλό και το συμφέρον της παράταξης και της χώρας γενικότερα, θέτοντας εαυτόν σε δεύτερη μοίρα. Έτσι μας κάνει να τον αγαπάμε όλο και περισσότερο."

"ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ"

"Ονειρεύομαι (και αυτό θα γίνει σύντομα) ένα ΠΑΣΟΚ δημοκρατικό, ένα ΠΑΣΟΚ που αντιλαμβάνεται ότι δεν αποτελεί επιφαινόμενο αλλά υπάρχει διότι υπάρχουν οι ψηφοφόροι του, ένα ΠΑΣΟΚ που γνωρίζει πως ο λόγος υπαρξης του είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων που ζούν στην Ελλάδα και μέσο των διεθνών οργανώσεων η βελτίωση του κόσμου, ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θα αποτελεί επάγγελμα των Πασόκων, ένα ΠΑΣΟΚ δίχως τον Γιώργο Παπανδρέου και τους βαρόνους του. (Όσο δεν την δική μου εμμονή στο ΠΑΣΟΚ στηρίζεται σε δύο λόγους: α) δεν πιστεύω στα κόμματα διαμαρτυρίας ένω εκτιμώ πως μόνον ο δικομματισμό ς εγγυαται την κυβερνητική σταθερότητα), β) διότι ο κ.Βενιζέλος είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ."

"ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ"

"Στην ερώτηση πού οφείλεται η πτωτική εικόνα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, το 40,2%απάντησαν ότι «δεν έχει πείσει ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση», το 25% ότι έχει «ελλιπή αντιπολιτευτική τακτική»!!!!
Πού είναι τώρα ο εσωκομματικός εχθρός?
Τα ξένα κέντρα?
τα ΜΜΕ?
Σωπαίνουμε για να βολευτούμε σύντροφοι?
Βγαίνουμε στο κυνήγι μαγισσών για να καλύψουμε τη δυσοσμία μας?"

"Είτε θα συμμετάσχουμε, είτε όχι, στο γιαλαντζί συνέδριο του Μάρτη με τους διορισμένους συνέδρους, αυτό το ρεύμα υπάρχει και θα υπάρχει! Η δημιουργία του ομίλου αναβλήθηκε, για να αφήσουμε το ΓΑΠ και τη παρέα του ανενόχλητους εσωκομματικά, ώστε να "δράσει" ανενόχλητος στο αντιπολιτευτικό του καθήκον, ώστε να μη χρεωθούμε εμείς την όποια αποτυχία του, λέγοντας για εσωτερικό εχθρό και μη κοιταζοντας την αλήθεια της κατρακύλας."

"Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος!
Δε μιλάω για τη παραδοσιακή αριστερά, γιατί αν και με ανεβασμένα ποσοστά,είναι ήδη ξοφλημένη, μιάς και δε θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να αξιοποιήσει τη μεταπήδηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!
Μέσα σε ένα τόσο φοβικό κλίμα, μέσα σε μια Ελλάδα της ρεμούλας, του εκβιασμού και της δικογραφίας, είναι ανάγκη να αναδειχτεί μιά νέα πολιτική.
(...)ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ που να ξαναγίνει ΘΕΣΜΟΣ!!!!
Όχι ένα ακόμα αρχηγικό κόμμα, όπως κάποιοι σύντροφοι το θέλουν! Ο λόγος? Ο λαός πια δε θέλει "πατερούληδες" και μάλιστα του επιπέδου του ΓΑΠ!!!!"

"anomos"

"Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ένα «φθαρμένο προϊόν» που δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις σύγχρονές εξελίξεις, αδυνατεί να συμπορευτεί με την εποχή του...Εξέλιπαν όσοι μπορούν να παράξουν πολιτική. Αυτοί που μπορούν να διατυπώσουν πρόταση. Εκείνοι που μπορούν να καταθέσουν άποψη....Το ΠΑΣΟΚ έχοντας απολέσει τον αυτόνομο μεταρρυθμιστικό του λόγο βιώνει την ασυναρτησία της αριστεράς....Τι άραγε προτείνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ; Ακόμη δεν το έχω κατανοήσει! Ακόμα και κάποιες σκόρπιες ενδιαφέρουσες ιδέες είναι θολές και απροσδιόριστες....το ΠΑΣΟΚ- παρότι η Δεξιά καταρρέει υπό το βάρος των πρωτόγνωρων σκανδάλων και της ανείπωτης ανικανότητάς της- βρίσκεται εγκλωβισμένο στα οδυνηρά υπαρξιακά του ερωτήματα. Και αν σύντομα δεν υπάρξει απάντηση θα παραμείνει για πολύ ακόμα.
Ίσως και να βιώνει τη δική του επιθανάτια αγωνία."


Θα εκτιμούσαμε λοιπόν πολύ αν μας δινόταν μια απάντηση,
ακόμα δε περισσότερο αν η απάντηση αυτή ήταν και ΕΜΠΡΑΚΤΗ,
καθότι ΜΟΝΟ με δηλώσεις, όσο εύγλωττες κι αν είναι,
δεν κερδίζουμε σε ενότητα
και, κατ’ επέκταση, ούτε σε ποσοστά.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων…


20 σχόλια:

  1. Βρε χαφιέδες,πως τολμάτε να μιλάτε εσείς για το ΠΑΣΟΚ
    Βγάλτε πρώτα τις κουκούλες και μετά συζητάμε.
    Αλλά τι διάολο να συζητήσεις με τους απόγονους του Εφιάλτη και του Αρτέμη Μάτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. theodore,

    αντί να με ευχαριστείς που σου κάνω διαφήμιση στο "ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ", τέτοια συμπεριφορά?? Αν δεν ήθελες να δημοσιευτούν γιατί τα δημοσίευσες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα,χα,χα....
    Επί του ουσιώδους γαργάρα έτσι;
    Σε ξαναρωτάω λοιπόν.
    Τι σχέση μπορεί να έχει με το ΠΑΣΟΚ ένα άτομο φασιστικής νοοτροπίας;
    Μήπως μπέρδεψες τον σοσιαλισμό με τον εθνικοσοσιαλισμό και βρέθηκες σε λάθος χώρο;
    Αν κατά τύχη είσαι μέλος του Κινήματος,είναι ντροπή μας να σ'έχουμε στους κόλπους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι άλλο,για να σου αποδείξω και το μέγεθος του IQ σου.
    Το απόσπασμα για το κλείσιμο των τηλεοράσεων δεν είναι καν δικό μου.
    Είναι από το blog του ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ.
    Πρόσεχε γιατί αν σε πιάσει αυτός στο στόμα του δεν σε ξεπλένει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. theodore,

    για να τα ξεκαθαρισουμε.

    Ακόμα και άνθρωποι που στηριξαν Βενιζέλο θεωρουν τη συμπεριφορά και τις εκφράσεις σας το λιγοτερο αντιδημοκρατικες και σίγουρα "παιδαριωδεις" που βλάπτουν την ενότητα του κινηματος καθώς απαξιώνουν τον Πρόεδρό του, ταστλέχη που τον στηρίζουν και αυτούς που τον ψήφισαν.

    Δες πιο πίσω στο blog και θα καταλάβεις ότι και εγώ εκφραζόμουν υπέρ του Παπανδρέου και εναντίον του Βενιζέλου, αλλα ΠΟΤΕ META την 11/11.

    Επειδή λοιπόν πιστεύω ότι τα εννοεί τα όσα λέει περι ενότητας ο σ. Βενιζέλος,
    και επειδή ίσως δεν είναι όλοι ικανοί να αντιληφθούν τί είναι βλαπτικό για μια προσωπικότητα και τί όχι,
    τι είναι αποσυσπειρωτικό γιά ένα κόμμα και τί όχι,
    είπα να ενημερώσω τον Β. Βενιζέλο για το ότι τα πρό της 11/11 συνεχίζονται σαν να μην πέρασε μια μέρα...
    Κι ας πράξει ό,τι δύναται, αν βέβαια συμμερίζεται τη γνώμη μας, περί της φθοράς που προκαλούν στο κίνημα.
    Τα περί λογοκρισίας κλπ είναι δικά σου αυθαίρετα και αστήρικτα συμπεράσματα.

    Αν εσείς περιμένετε ότι θα τα γράφετε ότι ύβρι και ειρωνία θέλετε μεν,
    αλλά θα έχουν το "ακαταλόγιστο" και το "ασχολίαστο" δε, κάνεις λάθος.

    Κι αν νομίζεις ότι ένα "φασιστοειδές" δε θα ενεργοποιούσε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ σχολίων, στο ίδιο του το blog,
    πολύ απλά ξανακάνεις λάθος....

    Αν έχεις καμία άλλη απορία,
    περί "φασισμού" ας πούμε
    και ειδικότερα σε αντίστιξη προς τις δημοκρατικές αρχές,
    ή περί δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των μελών ενός κόμματος,
    περί δεοντολογίας,
    όπως επίσης για το τί ορίζουμε ως "απαξίωση" και "χλεύη",
    πολύ ευχαρίστως να ξαναπροσπαθήσουμε να τα καταλάβουμε....
    Ξέρεις που θα με βρείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο για τον "πιτσιρίκο"... δεν το ανέφερες την πηγή στο απόσπασμα...
    Ή τουλάχιστον δεν το ανέφερες όταν εγώ μπήκα και συνέλεξα τα "αποδεικτικά" της δημοκρατικότητας και της δεοντολογικής σας συμπεριφοράς...
    Άρα δεν φταίω εγώ... Μάλλον εσύ θα πρέπει να τα βρείς με τον "πιτσιρίκο"...

    Και τέλος, επειδή συνεχώς σε κουτουλάω σε blogs διαφόρων όπου γράφεις "μελιστάλακτα" σχόλια για τον πρόεδρο και το κόμμα, νομίζεις ότι είναι κατόρθωμα??
    Ή έχεις αναλάβει πόστο??

    Τους ειρωνεύεσαι τους συγγραφείς και τις προτιμήσεις τους και τους αποκαλείς "φασίστες" στα blogs τους μέχρι να εκνευριστούν και να σε "κόψουν"?

    ...Και μετά να τους αποκαλείς φασίστες παραπέρα??? Εξαιρετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον Νέαρχο Γαλανάκη γιατί τον ανακάτεψες.
    Ο άνθρωπος δηλώνει ότι δεν είναι καν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ.
    Θα λογοκρίνεις κάθε άποψη στο διαδίκτυο που δεν συμφωνεί με την δική σου;
    Οσο για τις ασυναρτησίες περί μελιστάλακτων σχολίων ειλικρινά δεν τις καταλαβαίνω.
    Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει και δεύτερος με το όνομα theodore.
    Ψάξτο λίγο καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. theodore

    δεν ΛΟΓΟκρίνω, ΚΡΙΝΩ.
    Και καλώ κι άλλους να κρίνουν.

    Η στάση σου απέναντι στη δική μου ΚΡΙΤΙΚΗ είναι η μη ανεκτική.

    Θεωρώ ότι βλάπτουν το ΠΑΣΟΚ και την απαραίτητη ενότητά του οι εκφράσεις και η ολοφάνερη, απροκάλυπτη απέχθειά σας, 3 μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές.
    Και το λέω. ΔΥΝΑΤΆ.

    Και ενημερώνω και τον άμεσα ενδιαφερόμενο - δημοσίως και όχι υπογείως- να το δεί, αν δεν το ξέρει.

    Κι αν συμφωνεί να κάνει κάτι να σας ΠΕΙΣΕΙ αν μπορεί,
    αφού αμάς ΔΕΝ μας πιστεύετε, ως ..."εξαπτέρυγα" του Γιώργου Παπανδρέου.

    Και σε ρωτώ, πού είναι το φασιστικό??

    Ήρθα στο blog σου να σου κάνω πόλεμο νεύρων?
    Να μη σ'αφήσω να αρθρώσεις λέξη, εκμεταλλευόμενη την απουσία admin και την ανεκτικότητα του φόρουμ, όπως γίνεται από ορισμένους στο "διάλογος ΠΑΣΟΚ"?

    Την όποια ανοχή τελικά την εκλαμβάνετε ως αδυναμία, υποψιάζομαι,
    με αποτέλεσμα να επιτείνεται η απέχθεια, το παράδοξο της υπόθεσης...

    Πήγα να στείλω μήνυμα στα μουλωχτά σε κανέναν?

    Από πού κι ως πού θα μου υποδείξεις τι πρέπει να πώ και τί όχι??

    Και αν ΔΕ σου αρέσουν αυτά που ΛΕΩ είμαι ...φασίστρια??

    Την ασυναρτησία και την αντίφαση την αντιλαμβάνεσαι?

    Αν νομίζεις ότι αυτά που λέω θίγουν την παράταξη και τον πρόεδρό της, κανείς δε σε εμποδίζει να ενημερώσεις κι εσύ με τη σειρά σου το Γιώργο Παπανδρέου γαι τα "φασιστικά" και τα "εφιαλτικά" που εκστομίζω και υπογράφω....

    Όσο για τον κο Γαλανάκη, τον ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ένας "αγνός" και "ενωτικός" ΠΑΣΟΚος,
    και είπα να δώ τι λέει,
    μπάς και έχει κάτι θετικό για το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου τουλάχιστον αυτός..
    Αλλά πάλι σε Πρετεντέρη έπεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με την ταπεινότητα μου. Είστε Πάντως μοναδική στο να μπερδεύετε τα πράγματα. Πήρατε ξεκάρφωτες φράσεις από αναρτήσεις μου και δώσατε το νόημα που εσείς θέλατε. Επειδή από ότι καταλαβαίνω είμαι αρκετά μεγαλύτερος σας ηλικιακά θα ήθελα να σας πω ή και να σας θυμίσω ότι το ίδιο έκανε και η δεξιά το 1964, έπαιρνε αποσπάσματα από το φιλοσοφικό έργο του τότε Γενικού Γραμματέα Ευαγγέλου Παπανούτσου και τον κατηγορούσε για αθεϊσμό. ΔΕΝ εντάχθηκα ποτέ σε πολιτικά κόμματα γιατί ήθελα να έχω πάντα την ανεξαρτησία της γνώμης μου. Θέλω δε να σας δηλώσω (κάτι θυμήθηκα για δηλώσεις μετανοίας άλλων εποχών και γελάω) τον κ Βενιζέλο ούτε κατ' όψιν γνωρίζω για να με πείσει να γράφω διαφορετικά, αλλά ακόμη και εάν είχα επαφή μαζί του δεν θα του επέτρεπα να επέμβει στα αναφερόμενα στο μπλογκ μου. Και κάτι ακόμη κυρία μου εγώ γράφω επώνυμα και δεν κρύβομαι πίσω από παράξενα ψευδώνυμα. Γιατί να πανικοβληθώ άλλωστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια ακόμη πληροφορία ποιός είναι ο ενωτικός Πασόκος που με διαφήμιζε για να του οφείλω χάρη. Ειλικρινά δεν υπέπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψη μου, αλλά έχουν σας πληροφορώ διάφοροι ιστολόγοι διαφόρων αποχρώσεων πολλάκις έχουν ασχοληθεί με τα γραφόμενα μου και τους οποίους μέσω του μπλογκ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Γαλανάκη,

    Πραγματικά διαφημίζεστε στην ακόλουθη σελίδα http://papaioannou.wordpress.com/.

    Άν κοιτάξετε τα υπόλοιπα blogs που διαφημίζονται πάνω από το δικό σας όνομα,
    καθώς και το ίδιο το συγκεκριμένο blog,
    θα καταλάβετε πιστεύω...
    Προφανώς λανθασμένα, το δέχομαι, συμπέρανα ότι ανήκετε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ
    και μ΄αυτήν την ιδιότητα απορρίπτετε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, κι έναν αρχηγό που δε σας βρίσκει σύμφωνο, όπως κάποιοι συνηθίζουν.

    Στόχος δεν ήταν βέβαια να δείξω το πώς σχολιάζουν οι bloggers γενικά το ΠΑΣΟΚ,
    αλλά εκείνοι πού δηλώνουν ότι κόπτονται για την ενότητά του πώς ερμηνεύουν αυτήν την ενότητα,
    και πως αντιλαμβάνονται τις έννοιες "συστράτευση", "δεοντολογία" και "δημοκρατία".

    Κακώς που δεν το έψαξα παραπάνω, αν και μόνο μέσω αρχείου μελών θα μπορούσα να το βρώ, πράγμα αδύνατον.

    Κατα τα άλλα, το ύφος συνήδε, η θεματολογία συνήδε, δεν μου πέρασε από το μυαλό να ψάξω παραπέρα.

    Κάποιοι δυσανασχετούν με τους "συντρόφους" τους,
    που μιλάνε ακριβώς όπως οι ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ,
    όπως οι ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚ,
    όπως εσείς μόλις μου επισημάνατε,
    και σας ευχαριστώ...

    Αν ήσασταν σε οποιδήποτε κόμμα,
    πολύ θα μ' ενδιέφερε να μάθω,
    και είχατε ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ σε παρόμοια εσωκομματική διαδικασία,
    θα παραμένατε ΜΕΣΑ στο κόμμα,
    έχοντας την ίδια άποψη,
    και εκφραζόμενος με τον ίδιο τρόπο?

    ΜΗΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
    ΠΟΥ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ) ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ,
    ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ??

    ΥΓ: Το απόσπασμα από το blog σας θα σβηστεί, εννοείται, αφου δεν ωφελεί το σκοπό του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...Ο μόνος λόγος που γράφω με ψευδώνυμο είναι επειδή είμαι γυναίκα, και είμαι νεαρή.
    Και στο διαδίκτυο δεν έχεις και πολλούς τρόπους να προστατευτείς από κάθε ...χαρουπιάς χαρούπι...
    Αν με καταλαβαίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή μου δεσποινίς, έχω την παράξενη βεβαιότητα ότι δεν φανταστήκατε επ' ουδενί πως με την πρωτοβουλία σας αυτή αυτοχαρακτηριστήκατε κι εσείς ως «κάποιας χαρουπιάς χαρούπι».

    Και να εξηγηθώ παρουσιάζοντάς σας την εντύπωση που μου δώσατε με αυτή σας την πρωτοβουλία. Φαίνεστε να... ξεφωνίζετε τους αντιδρώντες προς τον «προφήτη» σας, καθιστώντας τους σαφές ότι οι εκπεφρασμένες τους απόψεις καταγράφονται και έχουν ήδη τεθή σε κάποια «υπ' όψιν».

    Αν αυτός δεν είναι έμμεσος πλην σαφής εκβιασμός και προσπάθεια φιμώσεώς τους δια της μεθόδου του εκφοβισμού, τότε τι είναι;

    Ιδιαίτερα δε εγκαλώντας τον «συνομιλητή» σας με την προκλητική φράση «κανείς δε σε εμποδίζει να ενημερώσεις κι εσύ με τη σειρά σου το Γιώργο Παπανδρέου», δείχνετε ότι τελείτε υπό την αιγίδα του Γ.Α.Π. και δημιουργήτε την εντύπωση ότι λειτουργήτε κατ' εντολή του, όπου -είτε αυτό ισχύει είτε όχι- τον εκθέτετε σοβαρά.

    Πιθανόν να μην το γνωρίζετε, αλλά σας βεβαιώ πως υπάρχουν και άλλοι, εντιμότεροι τρόποι ασκήσεως πολιτικής. Μέχρι να τους μάθετε, μην κάνετε τουλάχιστον ζημιά με τον υπερβάλλοντα ζήλο σας.

    Αυτά τα λίγα σας τα λέω με κάθε αγάπη προς ένα νέο κορίτσι και με την ελπίδα ότι θα μάθη, έστω και τώρα, τα περί ήθους και "fair play", που θα έπρεπε να του είχαν διδάξη εξ απαλών ονύχων εκείνοι που ήταν προορισμένοι γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φίλτατε Λυκάων "αναμοχλευτή".

    Απαξ και είναι η γωνία των συμπερασμάτων,
    να εξάγω και εγω τα δικά μου.

    1. ΔΕΝ ειστε ούτε γυναίκα, ούτε νεαρή, όπερ συνάγεται από τη μή κατανόηση των υπονενοημένων του τελευταίου μου μηνύματος.

    2. ΔΕΝ έχετε διαβασει το περι ού ο λόγος κείμενο, γι' αυτό και ομιλείτε περί ανέμων και υδάτων ασχέτων.
    ΔΕΝ τα συνέταξα εγω, δεν τα ανήρτησα στα αντίστοιχα "βλογς" εγώ,
    εγώ απλώς τα συνέλεξα και επέστησα την προσοχή του -κατα την γνώμη μου- υπ' αυτών θιγομένου.

    3. ΔΕΝ αναγνωρίζετε σχήματα λόγου, όπερ σας αποκλείει από την συντεχνία των φιλολόγων, αν και η Ελληνική σας - αν και κομματάκι αρχαιοπρεπης και δεν ξέρω αν την ομιλώ εξίσου καλά- είναι άψογος...

    4. Σας διαφεύγει το προφανές ότι το εκπεφρασμένο και δημοσιευμένο κατ' ουδένα τρόπον, κατ ουδένα βεβαίως βεβαίως, είναι δυνατόν να υποστεί περικοπή, ουδέ ο συντάκτης φίμωσιν, καθ'ότι ήδη είναι δημοσιευμένο, αναρτηθέν και αναγνωσθέν.

    5. Όσο για την ευγενή αναφορά σας στους γονείς μου, δεν δύναμαι να σας ανταπαντήσω διότι πιθανόν να παρέλειψαν να μου διδάξουν ήθος,
    μου έμαθαν όμως τί πάει να πει "μπέσα",
    επειδη το λοιπόν δεν γνωρίζω τους ιδικούς σας γονείς αφενός,
    και γράφω δε κεκαλυμμένη υπό ψευδωνύμου αφ ετέρου,
    κωλύομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλό το rss ανθολογημάτων! ψάξε καλύτερα κι άλλο υπάρχουν και χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσα δεν "έκοβε" το προσωπικό μου αίσθημα αιδούς,
    όσα άντεξα,
    μόνο των τελευταίων εβδομάδων
    και - βέβαια - όσα δεν έβλαπταν ανεπανόρθωτα στελέχη και κόμμα
    και μόνο που αναπαράγονται,
    ανεξαρτήτως τόπου και στόχου...

    άστο φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λάθος καταλάβατε αγαπητή μου. Δεν θέλησα να θίξω τους γονείς σας, ούτε και εννόησα αυτούς. Δεν μου συνέβη άλλωστε ποτέ στη ζωή μου να καταφεύγω σε τέτοιες ευτέλειες.

    Τους δασκάλους σας εννοούσα στο σχολειό και την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...τους οποίους φαντάζομαι έχετε την τιμήν να γνωρίζετε προσωπικώς...

    Παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε το κείμενο και τις απαντήσεις πού ήδη έχουν δοθεί σε άλλους σχολιαστές,
    καθότι το να αναλισκώμεθα στα ίδια και τα ίδια δεν είναι δημιουργικό.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απλά ενημερωτικά,
    για να μην κουράζονται ορισμένοι,
    σχόλια ειρωνικά και χλευαστικά
    -μέχρις ενός ορίου βέβαια-
    για μένα, "περνάνε".

    Όταν είναι για άλλους, "κόβονται".

    ...Εκτός αν πρόκειται για σάτιρα, αν ποτέ μάθετε τη διαφορά.
    ( σάτιρα πχ είναι αυτό: http://stillelate.blogspot.com/2007/10/bon-jour.html )

    Στην παραπάνω "ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ" αναφέρονται ένα σωρό διευθύνσεις blogs που έχουν φτιαχτεί ΑΚΡΙΒΩΣ γι' αυτόν το σκοπό.
    Να στέλνετε παρόμοια κείμενα και σχόλια εκεί, παρακαλώ,
    αν αδημονείτε να τα δείτε αναρτημένα και σε άλλους τόπους πλήν των blogs σας.

    Αποκλείεται να συμμετάσχω στο παιχνιδάκι "ποιός θα κλωτσήσει το ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ δυνατότερα", αναρτώντας ΚΑΙ εδώ τέτοιες "εξυπνάδες".

    "Φασιστικό"? - Όπως το πάρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.