23 Σεπ 2008

Αμέρικαν Μπαρ το κάναμε....

Ε.Ε.: Υπό «επιτήρηση» η οργάνωση που συνέβαλε στο ιρλανδικό «όχι»

Υπό στενή παρακολούθηση θα θέσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ιρλανδική οργάνωση «Libertas» που οργάνωσε την εκστρατεία του «Όχι» στο τελευταίο δημοψήφισμα. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΕΚ κ. Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, ζητώντας να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για τον τρόπο χρηματοδότησης της «Libertas», της οποίας ηγείται ο πολυεκατομμυριούχος Ντίκλαν Γκάνλεϊ. «Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Ιρλανδία εκ του σύνεγγυς» είπε ο κ. Πέτερινγκ συμπληρώνοντας πως «θα απαιτήσουμε την ίδια διαφάνεια για την Λιμπερτάς, με αυτή που απαιτεί η Λιμπερτάς από την ΕΕ».

Το θέμα έφερε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής των Πρασίνων Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, ο οποίος επικαλούμενος δημοσίευμα του ιρλανδικού τύπου υπογράμμισε ότι «η εκστρατεία του «Όχι» χρηματοδοτήθηκε από το αμερικάνικο Πεντάγωνο και την ΣΙΑ, ώστε να μην καταστεί η Ευρώπη υπέρ του δέοντος ισχυρή».

Ο αρχηγός των Πρασίνων ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος, καλώντας το Συμβούλιο και την Επιτροπή να παράσχουν στο ΕΚ όλες τις πληροφορίες που διαθέτουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο κ. Γκάνλεϊ είχε αρχικά δηλώσει ότι η εκστρατεία χρηματοδοτήθηκε από μικρές εισφορές, στην συνέχεια όμως παραδέχτηκε ότι ο ίδιος έθεσε στην διάθεσή της το ποσό των 200.000 ευρώ.

Ο κ. Πέτερινγκ αναφέρθηκε επίσης στις εμπορικές δοσοληψίες του κ. Γκάνλεϊ με το Πεντάγωνο, ύψους τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ. Ο κ. Γκάνλεϊ έχει ξεκινήσει περιοδεία στην Ευρώπη προς συνάντηση των ευρωσκεπτιστικών εν όψει των ευρωεκλογών του 2009. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στο Παρίσι, ενώ πριν από λίγες μέρες συνάντησε τον πρώην Τσέχο πρόεδρο Β. Κλάους.



...δεν ξέρω κατά πόσο πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας, αλλα θέλω να δω τι θα λένε όσοι κόκκινοι και ρόζ και πρασινωποί και πατριδολάγνοι όλων των αποχρώσεων απέρριπταν συλλήβδην τη συνθήκη για διάφορους "λόγους", και πανηγύριζαν με την απόρριψή της από τους Ιρλανδούς!!!
Να δω τι θα λένε αν όντως έγινε το χατιράκι των Αμερικάνων - που, αν επιβεβαιωθεί η καταγγελία του κυριούλη από την Ιρλανδία, αυτό έγινε-
και επομένως δεν ήταν απλά η αγνή κι ανόθευτη βούληση των "αγροτών" και των "θρήσκων" κλπ που απέρριψε τη Λισαβώνα....

ΝΤΠ, και Βildenberg, και αντι-Μακάρθι και κολοκύθια τούμπανα ευκαιρίας δοθείσης.... Αμέρικαν μπαρ το έχουμε κάνει τελικώς, απ' όπου κι αν το πιάσεις...

6 σχόλια:

  1. Ζούμε σε εποχή όπου έννοιες όπως αριστερά, κέντρο, δεξιά, πατριωτισμός, εθνικισμός, διεθνισμός, παγκοσμιοποίηση κ.ο.κ. μπερδεύονται μεταξύ τους. Και εγώ γούσταρα το ΟΧΙ των Ιρλανδών και παλιότερα των Γάλλων και Δανών. Όχι όμως επειδή είμαι τσιράκι των αμερικάνων. Αλλά γιατί από την ΕΕ προσδοκώ στήριξη του κοινωνικού κράτους, προστασία του περιβάλλοντος, δικαιοσύνη, ειρηνική συνύπαρξη των ευρωπαϊκών χωρών και ΟΧΙ προτάσεις για flexicurity στην εργασία, όχι πανευρωπαϊκή βάση για τα προσωπικά δεδομένα των ευρωπαίων πολιτών και κάτι άλλα τέτοια που πήγαν να περάσουν οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών στο ευρωσύνταγμα. Ναι λέω στην Ε.Ε., αλλά με επίκεντρο τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...δηλαδή θέλεις περισσότερα απ οσα σου έδινε, και η σταση σου προς την ΕΕ είναι Σεφερική αφού δεν σταματάει να σε πληγώνει.
    Και γι αυτό λές "όχι".

    Και όσοι δεν θέλουν μια ισχυρή Ευρώπη, που ίσως άρει ντε φακτο κάποια στιγμή το ιδεολογικό, οικονομικό, πολιτισμικό και στρατιωτικό προβάδισμα των ΗΠΑ, αποκτώντας κοινά νομοθετικά πλαίσια και εσωτερική συνοχή, προωθώντας την εμβάθυνση δηλαδή, ΠΑΛΙ λένε ΟΧΙ.

    ...και αυτο ειναι το πρόβλημα με τα δημοψηφίσματα, φίλτατε Αναστάσιε.
    Αυτό ακριβώς.

    Ο τι να ναι... Και το ο τι να ναι διαμορφώνει διεθνείς πολιτικές.

    Στο απλό ερώτημα "ποιός βγαίνει κερδισμένος" όμως, που με ταλαιπωρεί, πολύ θα ήθελα μια απάντηση. Μονολεκτική.

    Διότι ξέρεις, το θέμα δεν ήταν "αυτή η συνθήκη ή μια καλύτερη". Τρία χρόνια την πάλευαν, με αγρότες και επιχειρηματίες να τρωνε τα κομμάτια τους, με Γαλλους και Ολλανδούς να εχουν απορρίψει το ευρωσύνταγμα, με Βρετανούς να παρακαλούν να γείρει υπέρ του ΟΧΙ κάπου, οπουδήποτε, κλπ κλπ κλπ...΄Ο τι συμβιβασμοί ήταν να γίνουν, έγιναν. Απλά εμείς είδαμε το τελικό αποτέλεσμα.
    Όπως το βλέπουμε και κάθε φορά που οι συνδικαλιστές μας πάνε στο Μαξίμου. Εμείς λοιπον, τηρουμένων των αναλογιών, απορρίψαμε το συμβιβασμό που "έκλεισαν" οι "συνδικαλιστές", επειδή "θέλαμε κατι παραπάνω". Και τώρα μας κάνουν οι εργοδότες ό τι θέλουν. Και είμαστε και σκορποχώρι. Και δεν εχει και φως στο τούνελ. Είμαστε χωρίς "εργατική νομοθεσία" δηλαδή... (Ευτυχώς που δεν τα έκανε αυτά το συνδικαλιστικό κίνημα, θα ήμασταν ακόμα με 58ωρα... )

    Το θέμα που λες Αναστάσιε, ήταν "αυτή η συνθήκη η καθόλου συνθήκη", επι του μακρού ...παρόντος.

    Απο αυτό το "καθόλου" λοιπόν που αποφάσισαν, οι Ιρλανδοί, οι ΄Αγγλοι, οι Αμερικάνοι ή οι ανικανοποίητοι ή οι Αρειανοί, λίγο με νοιάζει, ποιός κέρδισε, τελικά????

    Εγώ πάντως δεν κέρδισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..να θυμίσω δε, ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

    δεν είπε κανείς ποτέ ότι είναι η τέχνη του θαυμαστού.

    ...καλά θα ήταν, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα, ενα σκέτο ΟΧΙ δεν λέει τίποτα αν δεν συνοδεύεται απο επιχειρήματα και αντιρρήσεις επι συγκεκριμένων θεμάτων.
    Στην Ελλάδα μάλλον χωρίς να ειναι και πολυ ενημερωμένος ο κόσμος ισως ήθελε κάποιο ΟΧΙ επειδή ακριβώς εχει μάθει να μην εμπιστεύεται πολιτικούς και δεν καταλαβαίνει πολυσύνθετα νομικά θέματα όπως το Ευρωσύνταγμα πχ.
    Προσωπικά συγκρατήθηκα και αναρωτήθηκα πότε στο καλό η ΕΕ θα γίνει ισχυρή. Θα την προλάβουμε όσο ζούμε ή πάμε γι άλλες δεκαετίες στο μέλλον ;

    Θα προσθέσω άλλο ενα ερώτημα :
    Τι θα κάνει η ΕΕ κατά των ΗΠΑ αν αποδειχθεί οτι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τρικλοποδιές κατα της ΕΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι είναι θαυμαστό? Να ΑΠΑΙΤΕΙΣ να μην καταχωρούνται τα προσωπικά σου δεδομένα σε πανευρωπαϊκή βάση χωρίς να ξέρει πως χρησιμοποιούνται. Ή είναι θαυμαστό να απαιτείς πλήρη απασχόληση και όχι χαρτζιλίκια και άστατο ωράριο? Δε μου αρέσουν οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, αλλά αυτά που κάποτε ήταν δεδομένα τώρα παλεύουμε για να τα διατηρήσουμε. Η Ευρώπη θα πρέπει να ξεχωρίσει για τον εναλλακτικό δρόμο που μπορεί να προσφέρει σε σχέση με το αγγλοσαξωνικό-θατσεριστικό κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο. Η Ε.Ε. δεν με πληγώνει. Τουναντίον είμαι υπέρ της. Αλλά όταν πάνε κάποιοι δια της πλαγίας οδού να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να αντιδράς και να απαιτείς αλλαγές και βελτιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζονάκο,
    αυτό είναι δεδομένο.
    Αλλά το straightforward σαμποτάζ είναι too much!!!
    Εντάξει, να μπει το ΗΒ, να μπει η Πολωνια... αλλά σ' αυτα που μας πασάρεις τουλάχιστον, ΑΣΕ μας να ψηφίσουμε χωρίς βοήθεια!!!

    __________


    Αναστάσιε...

    Μάλλον ο κύριος Γκάνλεϊ κόπτεται κι αυτός για τα αντιλαϊκά μέτρα... είναι γνωστό τοις πάσι ότι μόλις δουν οι πολυεκατομμυριούχοι αντιλαϊκά και υπέρ των επιχειρήσεων μέτρα, κατευθείαν οργανώνονται να τα απορρίψουν...

    Απλά ενώ στην Ιρλανδία αρκεί να πεις "θα επιτραπουν οι εκτρώσεις" για να ψηφίσουν οι Ιρλανδοί ΟΧΙ, αν η συνθηκη δεν σε συμφέρει ως επιχειρηματια,
    στην Ελλάδα αρκεί να πουν οι επιχειρηματίες "ΝΑΙ" για να πει ο λαός "ΟΧΙ"...
    Οπερ και γινεται.

    Εκτός αν είναι αλλα τα συμφέροντα του Γκάνλεϊ, κι άλλα του Βγενόπουλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.