12 Δεκ 2008

Μετονομάζεται ο δούλος του όχλου...

Πρίν εξι μέρες, ο "Αλέξης" ήταν ο Τσίπρας...

Και, μετά, ήρθε "φεύγοντας" ένας άλλος, μικρός Αλέξης...

Που ο τι και να έκανε, ο τι κι αν δεν έκανε, συνόψισε για πολλούς την κρατική βία, για κάποιους άλλους την μιντιακή χειραγώγηση στην προσοδοφόρα αναρχία, για τους (λίγους?) χαϊδεύοντες το ανερυθρίαστο και επικίνδυνο "αφήστε τα παιδιά να 'ρθουν σε μένα, γι' αυτά είναι η βασιλεία της επί γης κολάσεως".

Για κάποιους αιρετικούς έναν συνδυασμό όλων αυτών, με θετικά ή αρνητικά πρόσημα.

Και κάπου εκεί, ο παλιός "Αλέξης" μετονομάστηκε σε "Τσίπρα", κοινή συναινέσει.
Γιατι το μικρό του όνομα πλέον είναι πολύ βαρύ γι αυτόν.

5 σχόλια:

  1. Δυστυχώς πάλι λάθος ταυτίσεις κάνεις και απολοποιείς τόσο άστοχα τα πρόσωπα και τις καταστάσεις. Αυτό που δεν κατάλαβες μη συμμετέχοντας είναι τώρα η αφορμή είναι σοβαρές αιτίες που κυοφορούνταν εδώ και αρκετό καιρό. Και αυτό κάνεις σαν να το παραγνωρίζεις. Στα έγραψε κι ο Αλέξανδρος σε προηγούμενο πόστ...και πάλι απλοποίησες, ομαδοποιήσες, ταύτισες...Είναι λάθος λογική αυτή. Μάλλον εσύ δίνεις λάθος βαρύτητες σε ανθρώπους που ούτε το ζήτησαν, ούτε διεκδίκησαν τουλάχιστον δια της άδικης απουσίας τους...αυτό το τελευταίο πρέπει να το σεβαστείς και να μην κάνεις εύκολες και άστοχες αναγωγές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελενη, κατ αρχας, συγνωμη για το λαθος μου, δεν θα το ξανακανω.

    Κατα δευτερον, κι επειδη τις φιλοσοφικουρες τις βαριεμαι.

    Εαν βγει η αποφαση για τη σφαιρα "εξοστρακισμος" θελετε να γινει επανασταση και ν αλλαξει, ναι η οχι???

    Αν σας ενδιαφερει η αποψη ενος λαθους, εξ ορισμου λαθους, που δεν εχει ελπιδες να ειναι σωστος, καθως διαφωνει με τους πολλους,

    εγω παντως εαν βγει "οχι εξοστρακισμος", πολυ θα αμφιβαλλω εαν οντως ετσι ειναι, μ αυτα που ακουω, η αν ετσι το εβγαλαν, απο το φοβο του οχλου.

    Κι αυτος ειναι μεγαλυτερος κινδυνος, διοτι δεν αλλαζει με αυστηροτερη εφαρμογη του νομου, ουτε καν με αναθεωρηση του Συνταγματος,
    καθοτι η κοινη γνωμη δεν ξερει τι ειναι Συνταγμα, ξερει μονο τι ειναι 10χιλιαρο, στην πλειοψηφια της.

    Ειναι η ιδια κοινη γνωμη που πριν ενα χρονο ξαναψηφισε τη ΝΔ. Ακριβως η ιδια κοινη γνωμη, κι ακριβως η ιδια ΝΔ. Ουτε οι μεν ωριμασαα, ουτε οι δε εξαχρειωθηκαν.

    Απλα αλλαξε γνωμη ο Αλαφουζος.

    Και δεν ειμαι μονο εγω που το πιστευω αυτο.
    Εχει κι αλλους που κανουν ολο λαθος, που απλοποιουν και δεν καταλαβαινουν τι τους γινεται, μαλλον.

    Οσο για τα "μη συμμετεχοντας", μου θυμιζεις κατι ρατσιστες που ζουν στα Πατησια, που αν τους πεις "εισαι ρατσιστης" σου λενε "σκασε, στα Εξαρχεια δεν εχει Αλβανους, ξερουμε εμεις".

    Επισης να σου θυμισω οτι πρωτα ηρθαν στις πορειες εκεινα που γινονται "για μενα χωρις εμενα", και μετα σταματησα εγω να πηγαινω. Και τα δακρυγονα παντα ακολουθουσαν.
    Και τωρα, τις βλεπω τις κοπελουδες που προηγουνται των πορειων και σκορπιζουν πετρες σαν τον Κοντορεβιθουλη, να τις βρει μετα η γενια των αγωνιστων με τα ειρηνικα συνθηματα. Τοσος αυθορμητισμος.

    θα με συγχωρεσετε, αλλα σ αυτο θα συνταχθω με το ΓΑΠ. Καθιστοι, σε ηλιο και βροχη, και με περιφορυρηση αυστηρη πορειας δεν παθαινουμε τιποτε, ουτε θα χασουμε καμια θεση στο πανθεον.

    Για το δε κειμενο το τωρινο, για τον Τσιπρα, μαλλον δεν το καταλαβες.

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για να μην το τραβαμε απο το μαλλι, ξαναλεω.

    Μιλατε για την ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, και μιλαω για το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΤΣΤΗΜΑ.

    ΑΛΛΟ επικεντρο εχουμε δηλαδη. Εντελως αλλο. Εγω θα λεω τα ιδια και θα κανω τα ιδια και μετα απο 3 χρονια, αν κατι δεν αλλαξει.

    Εσεις σε 3 μηνες θα λετε τα ιδια, για το επομενο θεμε που θα προκυψει, εκτος εαν λετε τα τελειως αντιθετα.

    Πχ εαν η καλπη την επομενη φορα δειξει 60% δεξια.
    Ή εαν τα ποσοστα της ΝΔ ανεβουν. ¨η αν δολοφονηθει ενας πακιστανος δια λιθοβολισμου "επειδη η κοινη γνωμη ερεθιστηκε εναντιον του επειδη εκανε πλιατσικο".

    Οποτε ξαφνικα η κοινη γνωμη θα ΞΑΝΑχασει την αιγλη της.

    Εμενα αυτα μου φαινονταο ΠΑΡΑ πολυ επιπολαια για να τα στηριζω δημοσιως ρε παιδια, "ειπα-ξειπα" αναλογως του κλιματος.
    Τι να κανουμε?? Δεν μου αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριάνα το λάθος που σου έγραψα είναι συνέχεις της άποψής μου απο το προηγούμενο πόστ εξού και το πάλι...
    Ο β πληθυντικός που αναφέρεις δεν με εκφράζει μιάς και δεν έχεις απ' οτι φαίνεται τι ακριβώς υποστηρίζω και γι' αυτό και πάλι κάνεις ταυτίσεις. Σε ο,τι δεν συμφωνούμε δεν υπάρχει απαραίτητα σας και μάς αλλά διαφορετική άποψη. Αυτό με τους ρατσιστές δεν το κατάλαβα αλλά δεν θα συνεζίσω τη συζήτηση με χαρακτηρισμούς που δεν με αφορούν αλλά με προβάλλουν.
    Τώρα το ποιός μιλάει για επικαιρότητα και ποιός για πολιτικό σύστημα νομίζω οτι δεν έχεις παρά να δείς τον τίτλο και το περιεχόμενο του πόστ σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελενη μου κι η απαντηση μου ηταν για το προηγουμενο ποστ... αφου εδω το αναρρτησες το σχολιο που να σου απαντουσα??

    Οσο για το ρατσισμο, οταν μου λες "μη συμμετεχοντας δεν δικαιουσαι να ομιλεις" τι να πω?? Μου θυμιζει αυτο με τους ρατσιστες, δεν ειπα οτι εσυ το λες... Αλλα με το ειπες ειπα νομιζω οτι τελικα συμπερασμα δεν βγαζουμε...
    Αν δεις στο προηγουμενο ποστ παντως, τελικα βγηκε νοημα με τον Αλεξανδρο, μια και τον επικαλεστηκες...

    :-)

    Οσο για τον πληθυντικο, δεν προκειται περι ομοαδοποίησης, απλά οταν εισαι "εσυ κι ο Αλεξανδρος", οπως η ιδια γραφεις, σε τι αριθμο να μιλησω?? Απο τη στιγμη που τα επιχειρηματα σου τα εχετε δυο, ε, σε πρωτο πληθυντικο μου μιλας (εμεις), σε δευτερο πληθυντικο θα απαντησω (εσεις)...
    Αν και ο Αλεξανδρος δεν νομιζω οτι ελεγε αυτα, εξαλλου φανηκε κιολας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.