16 Δεκ 2008

Υποθετικά διλήμματα...

Χάριν πειραματισμού, ρώτησα την κολλητή μου που έχει δυο παιδιά, αγόρια, ηλικίας 13 και 16 χρονών, το εξής:

Πες οτι πρέπει, σε αναγκάζουν κάποιοι μαφιόζοι, να στείλεις το ένα σου παιδί, χωρίς παρέα, με κράνος, έξω απο το τμήμα Εξαρχείων, και να φωνάξει "ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ", Σάβατο βράδυ, που είναι τίγκα στον αστακό. Δεν χρειάζεται να το πιστεύει, απλά να το πει πειστικά, μπόλικες φορές. Μπορεί να προσθέσει και κάτι για τη μάνα τους, αν θέλει.
Αν θέλει, μπορεί να κάνει και τις αντίστοιχες χειρονομίες, να χουν οπτικοακουστικό υλικό τα ΜΑΤ.

Μολότωφ όχι, τσεκάρουμε το υπαρκτό δικαίωμά μας να μιλάμε και τις πιθανότητες να θυσιαστούμε γι αυτό. Να πετάμε μολότωφ δεν είχαμε ποτέ δικαίωμα, οπότε δεν το τσεκάρουμε...

Το άλλο παιδί σου, την ίδια ώρα, θα βάλει ένα σιδερωμένο παντελονάκι, και θα πάει Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.
Θα πλησιάσει, θα καθήσει σε μία από τις καφετέριες, και θα μονολογήσει, ήρεμα αλλά δυνατά, προσποιούμενος ότι μιλάει, ας πούμε, στο τηλέφωνο:
"Αυτά τα άτομα είναι που έχουν κάψει την Αθήνα?? Ε ρε άμα τους κόψουν το χαρτζηλίκι, να δω μαγκιές..."
Δεν χρειάζεται να το πιστεύει, απλά να το πει πειστικά...Όχι πολλές φορές, δεν απαιτείται αυτό...


Η υποθετική μου ερώτηση κατέληγε ως εξής:

Ποιό απο τα δύο θα έστελνες στην Καλλιδρομίου, και ποιό στη Τζαβέλλα??

Ειλικρινής η φίλη μου.
Το βούλωσε, και δεν με ξανάπρηξε.

6 σχόλια:

  1. παράξενα υποθετικά διλήμματα παραμονές Χριστουγέννων...

    μήπως να συζητούσε καλύτερα η φίλη σου και με τα δύο παιδιά της τους λόγους για τους οποίους ούτε η μία ούτε η άλλη συμπεριφορά είναι επαναστατικές και το γιατί καμία από τις δύο δεν προωθεί την κοινωνία, καμία δεν μας κάνει καλύτερους ανθρώπους;; μήπως;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε, ολοι με βεβαιοτητες μιλανε...

    ξερουν ποιοι ειναι οι κουκουλακηδες, ξερουν ποιοί ΔΕΝ ειναι οι κουκουλακηδες, ξερουν τι ηλικια εχουν, ξερουν γιατί ειναι κουκουλακηδες, ξερουν τα ΜΑΤ, ξερουν τους μπατσους, ξερουν τι λενε οι κατοικοι, ξερουν τι εγινε, ξερουν τις καταθεσεις, ξερουν τι προηγηθηκε, ξερουν τι ακολουθει...

    Ε, εγω δηλαδή που δεν πολυξέρω, να μην κανω μια υπόθεση???

    :-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eίμαι ΣΙΓΟΥΡΗ πως ΔΕΝ έχετε παιδάκια...
    Εάν είχατε ,ΔΕΝ θα μπαίνατε στη διαδικασία υποθετικών διλημάτων.
    Καθότι θα είχατε με σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθείτε....που σαφέστατα θα είχαν να κάνουν με τα δικά σας παιδάκια...
    Και όποια έχει παιδιά σε τέτοιες καταστάσεις ΑΠΛΑ "φτύνει το κόρφο της"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι, δεν εχω παιδακια.
    Και να ειχα, αποκλείεται να ηταν 16 χρονών.
    Ειμαι πολυ εγγυτερα και σε ηλικια, και σε τροπο ζωης, με αυτα και αυτούς που περιγράφω, δηλαδη.
    Επίσης εχω μαθητες. Πολλούς μαθητές. Και βλεπω ποιοί και πότε κανουν οσα θιγω.

    Εξαλλου, ειμαι σίγουρη οτι δεν εχετε πατήσει ποτέ το πόδαράκι σας στην Τζαβελλα, μολις πεσει η νύχτα, κι ο τι ξερετε, το ξερετε απο τα καναλια.

    Κι οτι αν σας μπουν στο σπίτι διαρρήκτες η κανουν τιποτε στο παιδακι σας βιαστες (κακο να μην εχει το παιδακι), δεν θα αποτανθείτε σε κανένα απο τα παιδάκια της Τζαβέλλα για να μεριμνησουν για τα δικαιώματα σας και τη συλληψη και τιμωρία των δραστών.
    Κι αν δεν το κανουν καλά, θα τους βαλετε και χέρι...
    Κι αν εκεινη την ωρα που θα τους χρειαστειτε ειναι πελαγωμενοι επειδη τα αλλα παιδακια τους καινε το τμημα, να σας δω...

    Επίσης ειμαι σιγουρη οτι δεν μενετε στο κεντρο της Αθηνας.

    Κι επισης ειμαι σιγουρη οτι δεν εχετε ουτε επιχειριση στο κεντρο της Αθηνας.

    Κι ειμαι και σιγουρη, οτι οταν ο αχος κοπάσει πολλοι θα μεινουν με την "ενδημικη" ανακυκλουμενη βια αμανάτι.

    Οι κακοι εκ των μπατσων μπορει να αλλαξουν και να συμμορφωθουν, η ροπη της νεολαιας στη βία που δικαιολογειτε, ομως, δεν αλλαζει με πεντε απολυσεις και εφτα παραιτησεις και τρια δικαστηρια.
    Οχι αν οι γονεις δεν αρχισουν να φερονται σαν γονεις, κι οχι σαν δασκαλοι παραβατικοτητας και ανομιας, και δικαιολογητες των οποιων ατασθαλιων των παιδιων τους, και δη των μεγαλοαστών και μεσαιο-αστων...

    Εσεις φτυσετε στον κορφο σας λοιπον, καντε κι ενα ευχελαιο, αλλα εγω στους μαθητες μου και στα παιδακια μου αυριο, θα προσπαθησω να τους μαθω την προσωπικη ευθυνη τους απεναντι στο Νομο, την Πολιτεια, την ψηφο τους, την κοινωνια, και πανω απο ολα απεναντι στον εαυτο τους. Για να μπορουν να την απαιτουν κι απο τους άλλους.

    Τα φτυσιματα στους κόρφους ολα δικα σας, δεν πιστεψα ποτε σ αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διακρίνω,σωστά,μια επιθετικότητα στην απάντησή σας?
    Επ'ουδενί ΔΕΝ θα επέλεγα άτομα,που κουβαλούν "πράγματα",για να ΜΑΘΟΥΝ τα ΔΙΚΑ μου παιδάκια οτιδήποτε έχει σέση με το νόμο ,τη τάξη ,το σύνταγμα και...... το λουρί της μάνας!Ούτε θα δεχόμουν ΠΟΤΕ να έχουν δασκάλους η καθηγητάδες που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους σε μεγαλοαστούς και μεσοαστούς και λαικούς και ξαναμάτα το λουρίτης μάνας,καθότι τα δικά μου παιδιά ,έχουν μάθει από ΕΜΑΣ πως η ελευθερία τους φτάνει έως εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου!!!
    You know it??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαλιστα.

    Αφηστε λοιπον τα φτυσιματα και τα λουρια, και κοιταξτε να φροντισετε να μαθουν ολα αυτα τα νοήματα κι αλλα παιδακια, που δεν εχουν τοσο καλους και διαλλακτικους γονεις σαν εσας.

    Με τις μολοτωφ και τα μπραβο δεν μαθαινουν τιποτε εκείνα, αντίθετα, ΞΕμαθαινουν και τα παιδακια σας, αυτα που με τοσο κοπο τους μαθατε.

    Οσο για τις επιθετικοτητες, χμμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.