11 Μαρ 2008

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...

Άξια αναφοράς... έτσι για να συγκρίνουμε καταστάσεις και στάσεις προοδευτικών και ενωτικών...

συνέντευξη στην NTΟPA NTAΪΛIANA, Δευτέρα 16-09-1996:

...Eρ.: Συνεργασία μετεκλογική με το ΠAΣΟK, κ. Kύρκο, βλέπετε;

Aπ.: Οχι.

Eρ.: Σε καμία περίπτωση;

Aπ.: Tο μόνο ουδέποτε που υπάρχει στην πολιτική, είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το ουδέποτε. Aυτός είναι παλιός κανόνας. Aλλά, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, δεν μπορεί να περιμένει κανένας αυτή τη συνεργασία....

*******
Eλευθεροτυπία, Σαββάτο, 09-06-2007:

Λεωνίδας Κύρκος - Στιγμές ενός αμφισβητία

"Ενας κομμουνιστής του «Συνασπισμού» που δεν απλώνει το χέρι στις γυρισμένες πλάτες των δογματικών του Περισσού, αλλά επιμένει (έστω και με ιδεολογικά και ίσως ξεπερασμένα επιχειρήματα) στη συνεργασία της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ ".

*******

H Ναυτεμπορική, Παρασκευή, 31-08-2007 :


Λεωνίδας Κύρκος: « Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο με τη ΝΔ »

« Θα ήθελα κάτι ευρύτερο. Ας είναι. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία »

«Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου πρέπει να αποτραπεί η παραπέρα κατολίσθηση προς τη συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και να αποδοκιμαστεί ο δικομματισμός», υπογραμμίζει σε δήλωσή του για τις εκλογές, ο Λεωνίδας Κύρκος και προσθέτει:

«Η εξίσωση "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο" θυμίζει "το τι Πλαστήρας τι Παπάγος" του 1952 που το πληρώσαμε για χρόνια . Και η ΝΔ δεν είναι το ίδιο με την παλαιά δεξιά, την ΕΡΕ, και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο με τη ΝΔ».

«Ως παλαιός ψηφοφόρος της αριστεράς και μαχητής της ανανέωσής της, δεν μπορώ παρά να ψηφίσω Συνασπισμό. Θα ήθελα κάτι ευρύτερο. Ας είναι. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία», καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Κύρκος.

*******

Τα ΝΕΑ, Σαββάτο, 24-11-2007 :

Ο Λ. Κύρκος θεωρεί πως η επανεκλογή Γιώργου δίνει την ευκαιρία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ

"Νομίζω πως έληξε η ιστορία με το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε . Δεν πιστεύω ότι μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και να ανακτήσει τον νικηφόρο του αέρα και την ικανότητά του να βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Ήρθε η στιγμή για κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό. Και αυτό το καινούργιο- το λέω χρόνια- δεν μπορεί να είναι παρά η διαμόρφωση ενός νέου σχήματος μέσα στο οποίο θα μπορέσουν τα δύο ρεύματα του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου να συνυπάρξουν, να αλληλοτροφοδοτηθούν, να αλληλογνωριστούν. Είναι μια διαδικασία μεγάλη, μακρά και δύσκολη, γιατί υπάρχουν τραύματα και διαφορές που πρέπει να εκτιμηθούν, να αναλυθούν και να υπερπηδηθούν. Αλλά εκεί βλέπω να υπάρχει η δυνατότητα για αυτό το νέο που η σημερινή στιγμή αναζητά.

...μεταξύ των δύο έχω μια μεγαλύτερη συμπάθεια στον Γιώργο . Έχει ίσως αδυναμίες πολλές, αλλά έχει κάτι σπάνιο στην ελληνική πολιτική ζωή. Είναι ένας ευγενικός άνθρωπος. Έχει ήρεμη σκέψη. Και είναι άνθρωπος του διαλόγου . Όταν κουβεντιάζεις μαζί του διαπιστώνεις ότι ακούει τον συνομιλητή του, δεν έχει καταληφθεί από τις δικές του μόνο σκέψεις . Ο Βαγγέλης είναι υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του. Ο Γιώργος είναι άνθρωπος του διαλόγου. Συνεπώς, με τον Γιώργο υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις διαλόγου. Αλλά δεν θα είναι εύκολο.. ."

* * * * * *

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, Η ...ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ,
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ,
ΚΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΥ ΤΙΜΗΤΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ...

* * * * * *

ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 09-02-2008 :


Κακή εντύπωση προκάλεσε στο Συνέδριο του ΣΥΝ ότι αποχωρώντας ο κ. Λεωνίδας Κύρκος , υποβασταζόμενος, μάλιστα, από τον κ. Γρ. Ψαριανό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν χειροκροτήθηκε από τους Συνέδρους . Προφανώς στις... επαναστατικές συνθήκες που ζει η Κουμουνδούρου, ο κ. Κύρκος παραείναι... οπορτουνιστής!


* * * * * *

...ΜΕΣΕΣ ΑΚΡΕΣ...



6 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΈΝΟΙ...
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100057_03/12/2006_207564


    στον Αλέξη Παπαχελά, 03/12/2006:

    *Συγγνώμη, έπρεπε να πω όχι στην παραπομπή του Ανδρέα*

    - Στο '89 πώς φτάνουμε; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πάντα είχα.

    - Στο '89 φτάνουμε υπό την επίδραση της ομοβροντίας του Τύπου , όπου οι
    πάντες μιλούν για σκάνδαλα, μιλούν για συγκεκριμένα αυτά και εκείνα
    κ.λπ., εμείς αποφύγαμε να πάρουμε θέση στο ζήτημα, γιατί δεν θέλαμε να
    εμπλακούμε στην υπόθεση των σκανδάλων, δεν είχαμε εξάλλου εμείς οι ίδιοι
    στοιχεία
    . Αλλά, όταν οι πάντες μιλούσαν για σκάνδαλα, ήταν σκάνδαλο να
    μη μιλήσουμε εμείς. Το λάθος μας είναι ότι δεχτήκαμε και εμείς την
    ύπαρξη αποχρώντων λόγων και ενδείξεων και δεν εμβαθύναμε στο να
    ζητήσουμε πραγματικά, αντικειμενικά στοιχεία.



    ...καταλαβαίνει απο συγνώμες γενικώς ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ειδικά όταν συνοδεύονται κι απο ανάλογες προτάσεις για το μέλον, και δεν λέγονται αμέσως πρίν, μετά ή κατα τη διάρκεια των στεντόρειων: "τι Παπάγος τι Πλαστήρας"...


    ...γι αυτό και ο Μίμης και η Μαρία έμειναν και δεν έφυγαν, αξιοποιήθηκαν από το ΓΙΟ του Ανδρέα, αυτόν τον οικογενειοκράτη, και πήραν κι ο,τι πήραν στις βουλευτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα θυμάσαι βλέπω, όλα. Μέχρι και τον Σουρή!

    Μην χανόμαστε ναι;

    Keep walking!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...πούντον τώρα το Σουρή, μου λές???

    Μόνο έχουμε τον άλλο με τα τσαντίρια... Τέσσερις μονάδες IQ το λεπτό μας κοστίζει...

    Δε θα χανόμαστε!!! Αφου έχεις το Σουρή σε εκτίμηση...

    :-DD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα κλείστε του το στόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικά πιστεύω ότι για λόγους εκλογικής επιτυχίας θα πρέπει να απορρίπτεπαι προεκλογικά κάθε πιθανότητα συνεργασίας. Αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ανεβαίνει, αυτό ΔΕΝ κάνει το ΠΑΣΟΚ και πέφτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mπράβο :) Πολύ χαίρομαι που βλέπω κατι για τον "Λεό"
    Χρόνια περίμενα το χρωστούμενο απο το '89. Η ιστορία θα γράψει "λάθος" για τον Λεό την ίδι στιγμή που η πολιτική και διπλωματία εχουν χώρο ΄για ανοχή στις προσαρμογές και τις συνεργασίες.
    Αν τον φτύνουν σαν λεμονόκουπα, δεν του αξίζει μεν, ωστόσο η αναφορά σε αυτόν φρεσκάρει μνήμες που δεν πρέπει να ξεχαστούν.
    Συριζα και Πασοκ δεν ειναι ιδεολογικά μακριά και έχουν πολλά σημεία επαφής αρκεί να πάψουν εγωισμοί και μίση όπως του '89 που ο *μπλιπ* Λεό συνεργάστηκε με την Δεξιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.